STORT UTVALG OG HØY PRIS: Utvalget av glutenfrie varer øker, og mange av de som kjøper allergimat gjør det unødvendig. Foto: Kjersti Johannessen/TV 2. 
STORT UTVALG OG HØY PRIS: Utvalget av glutenfrie varer øker, og mange av de som kjøper allergimat gjør det unødvendig. Foto: Kjersti Johannessen/TV 2. 

– Nei, du blir ikke slankere av å droppe gluten

– Det er uheldig at friske mennesker kjøper glutenfritt brød, sier ernæringsfysiolog.

Salget av glutenfrie produkter øker enormt. Og det er ikke bare personer med påvist cøliaki eller allergi som dropper gluten.Nærmere en million nordmenn spiser allergimat regelmessig. Å kutte ut gluten er det vanligste. I en undersøkelse oppgir 17 prosent av norske kvinner at de kjøper glutenfri mat regelmessig. Ni prosent av mennene sier det samme.For mange av disse er ikke gluten-kuttet nødvendig. Norske eksperter estimerer at 1-2 prosent av den norske befolkningen har cøliaki