Tyrkiske tanks er på vei mot den syriske grensken fredag. (Ismail Coskun, IHA via AP)
Tyrkiske tanks er på vei mot den syriske grensken fredag. (Ismail Coskun, IHA via AP) Foto: Ismail Coskun

Tyrkia: – IS har mistet kontrollen langs den tyrkiske grensa

Det statlige tyrkiske nyhetsbyrået melder at terrorgruppen er fortrengt bort fra den tyrkisk-syriske grensa.

Tyrkiske regjeringsstyrker og tyrkisk-støttede opprørsgrupper sto sammen om erobringen av grensestrekningen mellom Sajur-elva og Al-Rai søndag.

Tyrkia skal ha gjennomført 20 angrep mot IS-mål i 10 ulike landsbyer i IS-kontrollert område.

Opplysningene kommer fra det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu, og bekreftes av menneskerettsgruppa SOHR.

«Kalifatet» er isolert

– Vil skal aldri igjen tillate at en kunstig stat blir etablert nord i Syria, sier Tyrkias statsminister Binali Yildirim ifølge nyhetsbyrået AP.

Denne utviklingen isolerer det såkalte kalifatet fra resten av omverdenen. De viktigste forsyningslinjene inn i det IS-kontrollerte området er sperret av.

Det vil dermed bli vanskeligere for IS å frakte inn våpen, ammunisjon og fremmedkrigere til regionen.

Tyrkia har de siste ukene iverksatt to væpnede intervensjoner i Syria i en operasjon som tar sikte på drive IS bort fra grensa og samtidig legge hindringer i veien for de USA-støttede kurdiske YPG-styrkene, som også bekjemper IS.

Aleppo under Assad-kontroll

Samtidig er det klart at syriske regjeringsstyrker har gjenerobret områder sørvest i Syrias største by Aleppo, som opprørere tok kontroll over i forrige måned.

Området sikret en vei ut av den krigsherjede byen for flere hundre tusen innbyggere. Nå er hele byen igjen avkapslet fra omverdenen

Regjeringsstyrkene har tatt kontroll over flere bydeler sør og øst i Aleppo og har også gjenerobret et militærakademi som ligger i området, ifølge SOHR.

Framstøtet søndag skjer en måned etter at opprørere tok kontroll over flere militærakademier sør for byen og etablerte en korridor inn i opprørskontrollerte deler av byen.

(TV 2/NTB)