BARN SOM BØDLER: IS bruker i økende grad barn som bødler og selvmordsbombere. Innringet ser vi gutten som ble gjenkjent av sin far i England. FOTO: Skjermdump. 
BARN SOM BØDLER: IS bruker i økende grad barn som bødler og selvmordsbombere. Innringet ser vi gutten som ble gjenkjent av sin far i England. FOTO: Skjermdump. 

Pappaen oppdaget sin bortførte sønn (11) som IS-bøddel

Blant barna som ble filmet mens de henrettet gisler var en blåøyd gutt fra England.

Den sønderknuste faren fra Kent i England har ikke sett det som angivelig er hans sønn siden 2013, skriver Daily Mail.

Guttens mor er en kvinne som heter Sally Jones (47). Hun giftet seg med jihadisten Junaid Hussain, og stakk av til Syria sammen med ektemannen og sønnen som da var åtte år gammel.

Hun endret navnet til sønnen til Hamza og alle tre har vært etterlyst internasjonalt.

Oppdaget sønnen på video

Nå mener mannen fra Kent at den blåøyde gutten som man ser i den siste henrettelsesvideoen fra IS er hans sønn.

Den britiske gutten har fått tilnavnet Abu Abdullah al-Britani i IS' propegandavideoer. 
Den britiske gutten har fått tilnavnet Abu Abdullah al-Britani i IS' propegandavideoer. 

– Han var en flott og helt vanlig gutt. Han pleide fange insekter og leke i parken. Jeg har måtte stenge det hele ute, det er altfor vondt. Gutten er helt hjernevasket, sier faren som ønsker å være anonym.

Videoen er ni minutter lang. Alle bødlene er unge tenåringer, og gislene er kurdere som har fått dødsdommen.

Terrororganisasjonen IS trener opp barn til å gjennomføre terrorhandlinger, og de brukes i økende grad til selvmordsbombinger og henrettelser både i Irak og Syria.

Bruker barn som selvmordsbombere

Selvmordsbomberen i Gaziantep i Tyrkia tidligere denne måneden var bare mellom 12 og 14 år, melder nyhetsbyrået AP.

Bare et døgn etter senere ble en 12-åring stanset før han sprengte seg selv med et bombebelte i Kirkuk i Irak.

Det mest dødelige angrepet skjedde på en fotballstadion i Bagdad i mars 2016. Selvmordsbomberen ble antatt å være en gutt på rundt 16 år. 29 mennesker ble drept og 60 såret.

En fersk rapport fra Unicef viser at tusenvis av barn har blitt bortført i Irak. Mens jentene er mest utsatt for å bli sexslaver, tvinges guttene ofte til å delta i kamphandlinger eller bli selvmordsbombere. Det er også rapporter om psykisk utviklingshemmede barn som utnyttes til terrorisme.

Det er ved flere tidligere anledninger meldt om hvordan IS jobber for å gjøre barn til jihadister. Barna vendes bort fra sine foreldre, og tvinges til å lære seg å drepe. Rømte IS-fanger har tidligere fortalt at hele skoleklasser tvunget til å trene på halshugging ved hjelp av dukker.

Jones trolig fortsatt i Syria

Junaid Hussain ble drept i et amerikansk droneangrep i 2015. Sally Jones twitret da at hun var stolt over at ektemannen var drept av Allas største fiende. Hun og sønnen skal fremdeles være i Syria. Jones er en av verdens mest etterlyste terrorister.

Hun skal nå være ansvarlig for å trene opp kvinnelige jihadister i Syria.