Kvinne (84) døde på sykehjem i Snåsa – politiet mistenker hun ble feilmedisinert

Politiet har startet etterforskning etter at en 84 år gammel kvinne døde på et sykehjem i Snåsa kommune torsdag. – En alvorlig situasjon, sier ordføreren.

Politiet mottok torsdag klokken 19.28 melding om at en eldre kvinne hadde dødd ved et sykehjem i fylket.

Det foreligger en mistanke om at årsaken til dødsfallet er feilmedisinering, og etterforskning er igangsatt, opplyser Trøndelag politidistrikt i en pressemelding fredag.

Det var helsepersonell som varslet politiet om at den 84 år gamle kvinnen var blitt feilmedisinert, opplyser politifullmektig Vegard Tobiassen i Nord-Trøndelag politidistrikt til TV 2.

– Vi har tatt avhør av helsepersonell som jobbet med avdøde, sier han.

– Den foreløpige antakelsen er at hun ble feilmedisinert, men vi vet ikke sikkert. Vi må først få svar på obduksjonen før vi går ut med noe mer.

Satt krisestab

Kriminalteknikere har gjort undersøkelser på stedet og det er foretatt flere avhør. Involverte i saken er ivaretatt og pårørende er varslet om dødsfallet. Fylkeslegen er også informert, opplyser politiet.

Snåsa kommune skriver i en pressemelding fredag at det er satt krisestab som følge av dødsfallet på Snåsa sykeheim.

– Det er en alvorlig situasjon, og det er viktig å ta vare på dem som er rammet, sier ordfører Tone Våg (Ap) til TV 2.

– Vi synes det er viktig å være åpen om at det er rapportert mistanke om et unaturlig dødsfall. Så er det politiet og etterforskningen som vil avklare om det er grunnlag for mistanken. Vi har også varslet Fylkeslegen og ønsker at det skal bli gjennomført en tilsynssak slik at de kan få sett på saken i sin fulle bredde, sier Snåsa-ordføreren.