Debatten om forbud mot burkini raser i Frankrike, men også her hjemme er synspunktene sterke.

I sommer ble det klart at Finnsnes skole i Troms tillater burkini i svømmeundervisningen, og alle offentlige bad i Oslo har siden 2009 tillatt burkini.

Frp-politiker Carl I. Hagen at han mener de som er i Norge må rette seg etter norsk skikk og bruk.

– Det er mange norske muslimer som bader i bikini og vanlige badedrakter, det er ikke noe krav i religionen om at de må dekke seg til. Muslimer som kommer hit og ikke ønsker å tilpasse seg, må reise tilbake, sier Hagen under en debatt på TV 2 Nyhetskanalen.

Han legger til at vi må sette foten ned:

– Vi kan ikke tillate det enkelte kaller snikislamisering. Det dukker opp stadig flere krav knyttet til religion, og da må vi sette foten ned og si nei.

– Liker heller ikke gamle menn i tanga

Nestleder i Senterpartiet, Anne Tvinnereim, reagerer på Hagens utspill.

– Jeg har ikke behov for at kvinner skal kle seg i bikini for å framstå som mer integrerte. Personlig misliker jeg godt voksne menn i tanga, men jeg vil ikke forby det, sier Tvinnereim.

Hun mener burkini gir muslimske kvinner mulighet til å oppfylle sin muslimske plikt og samtidig delta i vanlige sosiale aktiviteter.

– I dette landet har vi religionsfrihet, og jeg tror ikke Frp har tenkt å forby ande religiøse symbol, som gullkors rundt halsen. VI kan ikke forby plagg ikke liker å se på stranden, sier Senterparti-politikeren.

Synes forbudet er hårreisende

Samfunnsdebattant Laial Ayoub mener det er hårreisende at kvinner tvinges til å kle seg på en bestemt måte.

– Jeg synes ikke myndighetene skal bestemme hvor mye hud en kvinne skal vise, sier Ayoub til TV 2.

Samtidig trekker hun fram at burkinien trolig redder liv.

– Det viktigste for meg er at en kvinne lærer seg å svømme. Hvis hun dekker seg til for å bade, så ser jeg ikke problemet med det, sier hun.