Her spiller Trine Skei Grande Pokémon – midt under møtet om Forsvarets fremtid

– Hvis forsvaret er noe politikerne ikke er interessert i, har de glemt deres primæroppgave, som er å sikre land og folk, sier aksjonist om mobilspillingen til Grande.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Stortingets høringssal 1 holder utenriks- og forsvarskomiteen onsdag en høring om proposisjonen «Kampkraft og bærekraft - Langtidsplan for forsvarssektoren».

Med andre ord foregår det et viktig møte blant flere av landets folkevalgte om Forsvarets fremtid.

I komitéen sitter Venstre-leder Trine Skei Grande.

Høringen startet klokken 10.00, og 55 minutter senere ønsker møteleder Anniken Huitfeldt å runde av innspillsrunden, for å få spørsmål fra de tilhørende. Da får Liv Signe Naversete (Sp), Kåre Simensen (Ap), Svein Roald Hansen (Ap), Christian Tybring-Gjedde (Frp) og nevnte Grande stille spørsmål.

Når ordet da kommer til Grande, og kameraet likeså – vises det at Grande har trendspillet Pokémon Go på mobiltelefonen sin.

Ordet går deretter til Øyvind Halleraker (H), og Grande begynner å spille igjen, mens rikets sikkerhet rolig debatteres i Norges nasjonalforsamling.

Hele seansen blir kringkastet på Stortingets hjemmesider.

Venstre-leder Trine Skei Grande kom med sitt høringsinnspill med Pokémon Go-appen på mobilen. Etter innspillet var levert, var det tilbake til spillingen Skjermdump fra Stortinget.no
Venstre-leder Trine Skei Grande kom med sitt høringsinnspill med Pokémon Go-appen på mobilen. Etter innspillet var levert, var det tilbake til spillingen Skjermdump fra Stortinget.no

– En skandale!

Aksjonsgruppen Styrk Heimevernet er tilstede på Stortinget og reagerer sterkt på at Skei Grande spiller mobilspill under høringen.

– Vi sitter altså inne her og advarer mot det jeg vil definere som en katastrofe for norsk sikkerhet. Det er ikke noe bedre enn det vi var på 30-tallet, og våre fremste politikere sitter og bruker tiden sin på dette. Det er en skandale, og viser at det ikke er rart at det går til helvete med dette landet. Det er helt hinsides. Jeg håper virkelig at hun har brukt tiden sin godt i forkant til å gå igjennom vårt dokument, og at dette var kjent stoff for henne siden hun tok seg tid til å spille. Hvis forsvaret er noe politikerne ikke er interessert i, har de glemt deres primæroppgave, som er å sikre land og folk, sier moderator i aksjonsgruppen Styrk Heimevernet Frode Larsen.

Stortinget på sin side vil ikke komme med en pekefinger mot representant Grande.

– Det finnes ingen offisielle regler for hvordan stortingsrepresentantene skal opptre i høringssaler, slik det gjør for stortingssalen, opplyser seksjonsleder for komitesekreteriatet Mona Bothner overfor TV 2.

Skei Grande sluttet å spille

Til VG skriver Skei Grande følgende i en tekstmelding mens hun sitter i høringssalen:

– Jeg sitter og svarer smser til deg - det krever konsentrasjon. Synes du jeg ikke bør gjøre det?,

I pausen utdyper Skei Grande:

– Gjør det ikke lenger, da noen av oss ble støtt. Men noen av oss har hoder som lytter bedre når en kan gjøre noe hjernedød ved siden av. vi er ikke alle like. Det har kommet fram mer oppsiktsvekkende ting i høringen enn dette.