Bli med erna på Pokémon-jakt i slovakia:

– Det er hyggelig når man finner noen sjeldne

BRATISLAVA (TV 2): Var på EU-tur, men forsøkte å klekke egg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Slovakia har overtatt formannskapet i EU, og står foran en krevende oppgave når unionen skal planlegge veien videre uten Storbritannia etter "Brexit".

Nettopp derfor var Erna Solberg tirsdag i Bratislava for å møte landets statsminister Robert Fico til politiske samtaler og å snakke Norges sak før den krevende EU-høsten.

Men hun fikk tid til helt andre ting også.

Pokémon-jakt

Mellom to møter valgte nemlig den norske delegasjonen å bruke pausen til en spasertur i Bratislavas historiske gamleby.

Historiske severdigheter til tross – Solberg var opptatt av langt mer moderne ting, nemlig å fange Pokémon i det svært populære mobilspillet Pokémon Go.

– En og annen Pokémon blir det ja, forteller Solberg mens hun fikler med mobiltelefonen foran det vakre nasjonalteateret i Bratislava.

Se reportasje fra Erna Solbergs Pokémon-jakt i Bratislavas gater øverst i artikkelen!

– Klekker for få egg

Kort tid før møtene hvor det fremtidige EU stod på dagsorden, ville nok mange tenkt på hvordan Norges forhold til det europeiske markedet kan sikres. Tilsynelatende var ikke Solberg for opptatt av akkurat det i gågatene i Bratislava.

– Jeg gikk egentlig med spillet på for å klekke noen egg. Jeg har noen sånne 10 kilometers egg, og jeg må sørge for å gå de nok. Så når jeg går, så må jeg ha på det spillet, forklarer hun.

Ved å klekke egg i Pokémon Go kan man få sjeldne Pokemon, men for at eggene skal klekke er man avhengig av å holde spill-appen åpen mens man går en gitt distanse.

Stort jaktfølge

Norges statsminister har tidligere vært en svært ivrig Candy Crush-spiller. Nå er det Pokémon Go som gjelder, og hun har allerede nådd level 14. Men på Pokemon-jakten i Slovakias hovedstad var hun ikke alene.

For mens Solberg jaktet Pokemon i Slovakias hovedstad, ble hun fulgt av blant annet Norges ambassadør til Bratislava, ansatte ved Statsministerens kontor og både slovakisk- og norsk sikkerhetstjeneste.

– Er det avslappende å spille før krevende toppmøter?

– Det er i hvert fall hyggelig når man får sjeldne Pokémon, smiler Norges statsminister.