Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens en rekke europeiske politikere jobber med å forby de heldekkende badedraktene, er det en forretningsmann som kjemper tilbake ved hjelp av pengene sine.

Rachid Nekkaz (44), en rik algerisk entreprenør og menneskerettsaktivist, sier han vil betale bøtene for enhver muslimsk kvinne som blir bøtelagt i Frankrike for å ha på seg burkini.

– Med en gang jeg ser at Frankrike ikke respekterer grunnleggende friheter, drar jeg fram sjekkheftet mitt, sier han til The Telegraph.

Forbudt i 15 franske byer

Burkini, som er utviklet av en libanesisk-australsk kvinne, dekker hele kroppen utenom ansikt, hender og føtter.

Til nå har 15 byer sørøst i Frankrike, deriblant Nice, vedtatt at kvinner ikke får bruke burkini. En domstol i Nice besluttet mandag å opprettholde forbudet mot badedrakten. Forbudet er nødvendig og et passende tiltak for å hindre uro i kjølvannet av terrorangrepene, mener domstolen.

Så langt har Nekkaz kun blitt tilsendt tre bøter på 38 euro (rundt 350 kroner) hver i forbindelse med det franske burkini-forbudet. Men også tidligere har han dratt fram sjekkheftet.

– Betalt 22 millioner i bøter

Frankrike ble i april 2011 det første landet i Europa til å forby bruk av burka og nikab i offentligheten. Burka dekker hele kroppen og har et heklet gitter foran øynene, mens nikab dekker hele ansiktet utenom øyene.

Dem som har på seg disse plaggene i offentligheten, risikerer en bot på 150 euro (rundt 1.400 kroner).

Ifølge Nekkaz har han selv hittil betalt 245.000 euro (rundt 22 millioner kroner) i bøter og andre rettskostnader for 1.165 kvinner i Frankrike, 268 i Belgia, to i Nederland og én i Sveits.

Frihet

44-åringen sier han personlig er imot nikab og burkini, men at han mener forbudet er undertrykkende.

– Når jeg er uenig, kommer jeg til å kjempe til døden for at disse menneskene skal få uttrykke sin mening eller ha på seg det de vil, sier Nekkaz, som var fransk statsborger fram til 2013, til CNN.