Elever fryktet at nakenbilder fra dusjen skulle legges ut – nå forbyr skolen mobiler

Stadig flere skoler innfører totalforbud mot mobiltelefoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange steder i Norge starter skolen i dag, mandag.

På skolebenken sitter unge håpefulle med matpakke på bordet, jukselapper i penalhuset og forhåpentligvis bare blyant i hånden.

For stadig flere skoler innfører nå totalt forbud mot mobiltelefoner.

En av skolene er Giske ungdomsskole i Sandnes. På skolen møtte TV 2 flere elever som er positive til at mobilen nå må legges vekk i skoletiden.

– Vi er her for å lære, og da tror jeg ikke vi vil ha så mye bruk for en mobiltelefon, sier elev Nils Gudmund Devold Midtun.

Men ikke alle er enige i forbudet. Elevorganisasjonen er ikke enig med elev Midtun og mener at mobiler kan fremheve nettopp læring.

– Vi ønsker at vi skulle tatt i bruk både mobil, Ipad og datamaskin som læremidler i skolen i stedet for å forby dem og se på dem som trusler mot skolen, sier Sylvia Lind, leder i Elevorganisasjonen.

– Elever frykter nakenbilder på avveie

Rektor ved Giske ungdomsskole sier til TV 2 at det i tillegg til å kunne virke forstyrrende for læringen, er en annen grunn til forbudet.

– Vi har hatt noen episoder angående mobbing. Vi har enkelte elever som er skeptiske til å kle av seg i garderoben og dusje på grunn av at de frykter at det kanskje kan bli lagt ut et bilde eller en snutt, sier rektor Trond Hoel ved Giske ungdomsskole.

Lager mobilhoteller

Virkningene av dette forbudet strekker seg også utover klasserommets fire vegger. Grande fabrikker i Innfjorden Møre og Romsdal produserer «mobilhoteller», og har opplevd en stor oppgang i bestillinger fra forskjellige skoler.

Mobilene legges i skap av tre, hvor de får ligge mens elevene får lære.

– Per i dag har vi levert omtrent 100 skoler og vi får stadig ordre på dette, sier Torbjørn Hjelden, daglig leder i Grande fabrikker.