Sjokolade kan redusere demensrisiko
Eldre som spiser sjokolade, reduserer risikoen for alzheimer og annen kognitiv svikt betydelig, viser ny forskning.
Det er konklusjonen fra portugisiske forskere som presenterer sine funn i Journal of Alzheimers Disease i sommer. At kakaoprodukter er gunstig for hjernen er kjent, men det har ikke tidligere vært påvist en så klar helsefordel over lang tid.
– Det er en betydelig reduksjon i risiko, sier overlege dr.med. Håvard Bentsen ved Senter for Psykofarmakologi på Diakonhjemmet Sykehus i Oslo til NTB.
Han er spesialist i psykiatri og klinisk farmakologi og forsker på hvordan kosthold påvirker hjernen.
De portugisiske forskernes funn faller sammen med funn i Hordalandsundersøkelsen , som viste at regelmessig inntak av sjokolade over tid for personer i alderen 70 til 74 år økte sannsynligheten for å score bra på kognitive tester. (NTB/TV 2)