Svenske forskere ved Karolinska tester ut en form for kjemisk kastrering på pedofile menn. FOTO: NTB scanpix
Svenske forskere ved Karolinska tester ut en form for kjemisk kastrering på pedofile menn. FOTO: NTB scanpix Foto: JONAS EKSTRMER

Tester ut kjemisk kur mot pedofile i Sverige

Medisin mot prostatakreft brukes til å dempe sexlysten.

Et medikament som brukes til behandling av pasienter med prostatakreft, testes ut for å redusere pedofile menns seksuelle behov, skriver Dagens Nyheter.

– Det finnes ingen behandling som er akutt risikoreduserende, derfor testes denne metoden, sier Christoffer Rahm, spesialist i psykiatri ved Karolinska universitets­sykehus til avisen.

I 2015 ble 250 personer dømt for seksuelle overgrep mot mindreårige i Sverige, og deltakerne i studien har selv oppsøkt hjelp via en nasjonal hjelpetelefon.

Medikamentet som brukes er Degarelix, som vanligvis brukes til å behandle prostatakreft. Legemiddelet får testosteronproduksjonen i testiklene til å stoppe opp.

Psykiater Christoffer Rahm. FOTO: NTB scanpix
Psykiater Christoffer Rahm. FOTO: NTB scanpix Foto: JONATHAN NACKSTRAND

– Høy sexlyst er en av risikofaktorene ved pedofili. Min hypotese er at medisinen i stor grad skal dempe risikoen for å begå overgrep, sier Rahm til avisen.

Studien skal rekruttere 60 menn, og skal pågå over tre år. Halvparten får injisert legemiddelet, og resten får placebobehandling. Rahm sier at det ikke har vært vanskelig å få deltakere til studien. Hittil har seks personer gjennomgått testene.

– De fleste synes det er bra at vi forsker på dette, og at det kommer frem saklig informasjon, sier Rahm.