SØK: Luftambulanse og andre nødetater med dykkere søkte søndag morgen etter en mann som stupte i vannet og forsvant i Drammensfjorden utenfor Holmsbu.
Foto: Vegard M. Aas / NTB scanpix
SØK: Luftambulanse og andre nødetater med dykkere søkte søndag morgen etter en mann som stupte i vannet og forsvant i Drammensfjorden utenfor Holmsbu. Foto: Vegard M. Aas / NTB scanpix Foto: Vegard M. Aas

Mann (31) druknet i Drammensfjorden

Sea King og dykkere søkte etter mannen som stupte uti fjorden og ikke kom opp igjen. Mannen lå trolig under vann i over en halvtime.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Den 31 år gamle mannen er dessverre død, sier kommunikasjonsrådgiver Anders Bayer ved Oslo universitetssykehus til TV 2.

Dykkere hentet opp mannen fra Drammensfjorden tidlig søndag morgen. Mannen, som var på en fest, stupte uti vannet for å bade ved Bakkeskjær ved Holmsbu, men kom ikke opp igjen.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 04.23.

– Det er gjort hjerte- og lungeredning på stedet, og mannen er fraktet til Oslo universitetssykehus med luftambulanse, opplyser operasjonsleder Kjell-Reidar Johansen i Sør-Øst politidistrikt til TV 2.

Mannen ble erklært død på sykehuset, opplyser politiet klokken ni.

Funnet av dykkere

Sea King og dykkere deltok i søket etter mannen. Også småbåter gjorde overflatesøk i området.

Klokken 05.20 meldte politiet at dykkere hadde hentet opp mannen.

Mannen var sammen med venner da hendelsen skjedde, og politiet opplyser at disse fremstår svært beruset.

Opprettet kriseteam

Politiet har avhørt vitner på stedet. Nå blir vennene tatt hånd om av kommunens kriseteam som har kommet til Holmsbu spa etter ulykken.

– Det er fordi dette har vært et selskap, så det har vært mange tilstede. Kriseteamet i kommunen er også varslet, sier Johansen.

Mellom 15 og 20 mennesker deltok på festen.

Mannen var gjest i et fødselsdagsselskap da han bestemte seg for å bade. Johansen opplyser til NTB at mannen trolig var under vann i over en halvtime.