BARE SLUMP? Melania Trumps tale har fått hard medfart i sosiale medier. Professoren Robert Rutledge (innfelt) har regnet på sannsynligheten for at likhetene med Michelle Obamas tale var tilfeldig. FOTO: AFP / NTB scanpix / Twitter
BARE SLUMP? Melania Trumps tale har fått hard medfart i sosiale medier. Professoren Robert Rutledge (innfelt) har regnet på sannsynligheten for at likhetene med Michelle Obamas tale var tilfeldig. FOTO: AFP / NTB scanpix / Twitter Foto: ROBYN BECK

Professor har regnet ut hvor sannsynlig det er at Melania Trumps tale ikke var et plagiat

Ifølge den kanadiske professoren er sannsynligheten lik 1 til 87.000.000.000.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvor sannsynlig er det Melania Trump (46) brukte 14 like fraser i samme rekkefølge som Michelle Obama i hennes tale i 2008?

Professor Robert Rutledge ved McGill-universitetet i Canada er astrofysiker, og formodentlig vant med store tall.

Ifølge ham er det sannsynlighet lik 1:87.000.000.000 for at deler av talen ikke er et plagiat, skriver han på Twitter og Facebook.

– 87 milliarder er omtrent antallet stjerner i Melkeveien, skriver han i Facebook-innlegget som er gjengitt av kanadiske Global News.

Til sammenligning er det en teoretisk sannsynlighet på 1:5.379.616 for å få syv rette på én Lotto-rekke, og 9000 ganger mindre sannsynlig å bli truffet av lynet to ganger i løpet av livet.

– Melania er blitt ydmyket. Det er ingen tvil om at hoder kommer til å rulle, sier en kilde i Trump-leiren til NBC etter tale-tabben til Melania Trump.

Kort tid etter at kona til republikanernes presidentkandidat sto alene på scenen og talte, kom beskyldningene om at deler av talen var et plagiat av førstedamen Michelle Obamas tale på Demokratenes landsmøte i 2008.

Hvor like er talene? Sjekk selv!

Før hun holdt talen, hadde hun fortalt NBC at hun hadde skrevet nesten hele talen på egenhånd.

– Jeg leste gjennom den en gang, det er alt, fordi jeg skrev den med så lite hjelp som mulig, sa Melania Trump i intervjuet.

Men ifølge Trump-kampanjens talsmann Jason Mills hadde flere taleskrivere bidratt til talen som latterliggjøres på sosiale medier, skriver Politico.

Trumps valgkampsjef Paul Manafort forsvarer likefullt ordvalget i talen, og hevder i et intervju med CBS at det ikke var så mange likheter.

– Det var noen fraser tre steder i talen, hun visste hva hun gjorde. Vi snakker om ord som medfølelse, kjærlighet til familien og respekt. Disse ordene er ikke unike, og tilhører ikke Obama-paret, sier Manafort.

Ifølge CNN kommer ikke Trump-leiren til å sparke noen etter den pinlige hendelsen.