ETTERLYST: Wiliam Wilcox ble fanget av politiet da han spilte Pokémon Go utenfor politistasjonen i Milford. FOTO: Milford Police Department
ETTERLYST: Wiliam Wilcox ble fanget av politiet da han spilte Pokémon Go utenfor politistasjonen i Milford. FOTO: Milford Police Department

Gotcha! Pokémon-treneren William (24) ble selv fanget

Milford-politiet fanget den etterlyste på første forsøk. I New Hamshire lokker lovens lange arm de kriminelle med en supersjelden Pokémon-figur.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ingen tvil om at «Pokémon Go» er sommerens store app-snakkis. Mobilspillet gikk raskt forbi mobilkjemper som Twitter og Instagram i antall brukere. Den enorme suksessen har ført til at Nintendo-aksjen har steget med nærmere 90 prosent de siste tre ukene, noe som også har gitt en solid fortjeneste for DNBs teknologifond.

Samtidig har politiet i en rekke land, inkludert Norge, advart mot det populære spillet.

Men noen ganger spiller monstrene på lag med lovens lange arm. 24 år gamle William Wilcox ble nemlig selv fanget – av politiet i den amerikanske småbyen Milford – da han var på Pokémon-eventyr i pyjamasen i 22.30-tiden torsdag kveld.

«Gym» var politistasjon

Sjefen for det lokale politiet beskriver saken som en av de morsomste han noen gang har vært borti, ifølge den Detroit-baserte tv-stasjonen Fox 2.

Det var nemlig utstedt en arrestordre mot Pokémon-treneren etter at han droppet å møte i retten i forbindelse med en annen sak.

Men Wilcox gjorde jobben meget enkel for det lokale politiet. Den håpefulle spilleren skulle nemlig oppsøke en såkalt «gym» – et sted hvor man kan kjempe mot andre Pokémon-figurer.

Problemet var bare at «gymmen» viste seg å være den lokale politistasjonen, og ved flaggstanga tok eventyret brått slutt.

– Et par betjenter kikket ut av vinduet, og fikk øye på ham ved flaggstanga, sier politimester Tom Lindberg til Detroit Free Press.

Ifølge Lindberg er det uklart om Wilcox hadde glemt at han var etterlyst, eller at han trodde at ingenting kom til å skje.

– Jeg tror han var mest forbannet over at han måtte stoppe å spille, sier han til ABC 7.

Lokker med Charizard

Milford-politiet har dermed hatt langt mer flaks enn sine kolleger i delstaten New Hampshires største by, Manchester. Søndag skrev politiet på sin Facebook-side at Charizard – en supersjelden Pokémon-figur hadde blitt observert på politiets område.

– Siden Charizard er en så sjelden figur, inviterer vi bare et visst antall personer. Hvis navnet ditt står på listen, er du en av de heldige. Kom til stasjonen for å fange Charizard. Fort deg før Charizard forsvinner, heter det i meldingen.

Listen, som det linkes til i posten, inneholder navnet til mer enn 500 etterlyste personer. Politiet sier til nyhetsbyrået Assocated Press (AP) at ingen så langt har møtt opp for å fange den sjeldne figuren.

Men politiet har i det minste fanget mer enn 35.000 likerklikk ...

Klatret på sykehjem

Også andre steder har merkelige (og farlige) situasjoner oppstått på grunn av spillet. I Mo i Rana klatret flere 17-åringer opp fire etasjer på et sykehjem for å finne en av de populære karakterene.

– Vi fikk stoppet dem da de satt på rekkverket til balkongen i fjerde etasje. Men vi kunne ikke la dem klatre ned igjen, så vi kontaktet de ansatte på sykehjemmet for å slippe dem inn balkongdøra, fortalte operasjonsleder i Nordland politidistrikt, Ann Line Finanger til TV 2 søndag.

Mandag kveld ble en fransk statsborger ble pågrepet da han var på Pokémon-jakt inne på en militærbase i Indonesia, skriver nyhetsbyrået NTB. Mannen hadde beveget seg inn på en garnison i Cirebon i provinsen Vest-Java, ifølge den lokale politimesteren Yusri Yunus.