STERKT: Sofie Lindseth (19) tok dette bildet rett før angrepet skjedde. Det var feststemning i byen på den franske nasjonaldagen. FOTO: REUTERS/PRIVAT
STERKT: Sofie Lindseth (19) tok dette bildet rett før angrepet skjedde. Det var feststemning i byen på den franske nasjonaldagen. FOTO: REUTERS/PRIVAT

norske Sofie (19) så mann skyte mot folkemengdene i nice:

– Jeg fikk panikk og tenkte bare på å få med meg alle jeg er glad i

19 år gamle Sofie så mennesker bli drept rett foran øynene hennes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tragedien som rammet Nice torsdag kveld har hittil krevd 80 menneskeliv og skadet flere titalls.

En rekke nordmenn befant seg i området, og beskriver dramatiske scener da en lastebil kjørte inn i folkemengdene.

Det er også meldt om en mann som avfyrte skudd mot en rekke mennesker.

FÅ SISTE NYTT I TV 2s LIVESENTER!

19 år gamle Sofie Lindseth er på ferie med familien, og kom tett på dramaet som utspant seg midt på havnepromenaden i Nice.

– Vi er alle i sjokk og egentlig bare helt stumme, forteller hun på telefon til TV 2 natt til fredag.

Bildet i toppen viser en glad 19-åring som nyter fyrverkeriet på den franske nasjonaldagen. Minutter senere blir ferieidyllen brutt.

Så mann avfyre skudd

Midt under middagen på en uterestaurant så familien plutselig en hvit lastebil kjøre inn på promenaden.

– Pappa så at lastebilen kjørte sikk-sakk og traff en motorsyklist som falt ned på bakken. Den meide ned hele folkemengden, sier Lindseth.

Sammen med et annet familiemedlem gikk Sofie ut i gata for å se hva som skjedde. Da så hun en mann i hvit t-skjorte avfyre skudd mot en folkemengde.

– Da forsto vi at dette var alvor og begynte å løpe tilbake til restauranten, sier hun.

– Tenkte bare på de jeg er glad i

Fra restauranten ble hun og resten av familien guidet gjennom kjøkkenet og ut i en bakgate. Da merket hun at ett familiemedlem manglet.

– Kjæresten til søsteren min var blitt så redd at han løp vekk sin egen vei. Da fikk vi veldig panikk, man tenker jo bare på å få med seg alle man er glad i, sier hun.

19-åringen forteller at det hele føltes svært dramatisk, og at tankene umiddelbart gikk til det omfattende terrorangrepet i Paris i fjor høst.

– Det var masse folk overalt, biler som tutet og en gammel dame ble løpt ned i panikken. En likblek dame skrek og lette etter sin ti år gamle datter.

Sekundene hun brukte på å løpe fra gjerningsmannen og tilbake til restauranten, føles også fjernt.

– Man tenker ikke så mye, adrenalinet og panikken tar overhånd. Det viktigste for meg var å komme meg fortest mulig vekk. Du bare løper, og sørger for at du har med deg alle du er glad i, sier hun.

Føler seg ikke trygge

Nå er hele familien samlet på ett hotellrom og tar vare på hverandre etter den dramatiske hendelsen.

– Jeg tror ikke noen av oss får stort med søvn, for dette har gått veldig innpå oss. Når vi kom inn på hotellrommet var det bare det at vi lever som betydde noe.

Hotellet ligger like ved der angrepet skjedde, og Lindseth forteller at det er ubehagelig å befinne seg så nære åstedet.

– Vi føler oss absolutt ikke trygge her, sier hun.