MASSEOVERGREP: Politiet har mottatt 35 anmeldelser etter gratisfestivalen Putte i Parken i Karlstad. Foto: Putte i Parken/Facebook. 
MASSEOVERGREP: Politiet har mottatt 35 anmeldelser etter gratisfestivalen Putte i Parken i Karlstad. Foto: Putte i Parken/Facebook. 

35 anmeldelser etter gratisfestival i Sverige:

Ukjent mann stakk hånden opp i skrittet til Alexandra (17)

– Dette er sykt og skal ikke skje, sier 17-åringen som fikk en svært ubehagelig opplevelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anmeldelser etter seksuell trakassering og overgrep fortsetter å strømme inn til politiet etter gratisfestivalen Putte i Parken i Karlstad.

35 anmeldelser

Lørdag kveld og søndag morgen hadde 24 nye saker blitt rapportert inn til politiet. Det totale antallet etter Karlstad-festivalen er nå oppe i 35, og flere anmeldelser kan komme. Det yngste offeret var bare 12 år.

– Det er samme mønster som tidligere, sier Per-Arne Eriksson i politiet i Varmland til den svenske avisen Expressen.

Han sier det er snakk om unge menn som omringer jenter og tafser på rumpe, pupper og prøver å få hendene på innsiden av klærne deres.

Lørdag sa Eriksson at det pågrepet flere i saken. Det er snakk om enslige mindreårige asylsøkere som bor på en institusjon i nærheten.

Befølt flere ganger

En av ofrene for sex-trakasseringen er 17 år gamle Alexandra Larsson. Hun forteller til Aftonbladet at hun hadde oppmerksomheten rettet mot scenen, da hun først kjente at en person tok henne på rumpa. Det var kaotisk, men hun snudde seg raskt og spurte de som sto rundt hvem som hadde gjort det. «Det var ikke meg», sa alle.

Da hun igjen snudde seg mot scenen, kjenner hun en ukjent gjerningsmann stakk fingrene opp mellom beina hennes.

– Jeg hadde heldigvis på meg jeans, men tenkte bare «herregud, hva skjer». Denne personen krenket meg og min kropp. Jeg snudde meg bare mot de som sto rundt og ropte at uansett hvem det var som hadde gjort de, så er den personen et svin.

Larsson er en av de som har anmeldt overgrepet til politiet, selv om hun frykter at saken blir henlagt. For hennes del blir det ikke mer festival.

– Jeg orker ikke tanken på å bli utsatt for dette igjen. Dette er sjukt og skal ikke hende.

Lørdag sa festivalledelsen i en uttalelse på Facebook at de synes det er forferdelig at noen har fått festivalopplevelsen ødelagt, og at en festival ikke bare kan få lov til å være glede, musikk og fellesskap.

De sier det er bra at flere anmelder ubehagelige opplevelser slik at problemene synliggjøres og politiet får en sjanse til å pågripe overgriperne.