I VARETEKT: Ubaydullah Hussain har sittet seks måneder i varetekt og risikerer å bli sittende i 12 måneder før saken kommer for retten. FOTO: Scanpix
I VARETEKT: Ubaydullah Hussain har sittet seks måneder i varetekt og risikerer å bli sittende i 12 måneder før saken kommer for retten. FOTO: Scanpix Foto: Ruud, Vidar

Ubaydullah Hussain:  – Jeg vil bli en brobygger til samfunnet

Arslan Ubaydullah Maroof Hussain (30) ble i dag varetektsfengslet i åtte nye uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ubaydullah Hussain hevder han har startet et nytt liv og brutt all kontakt med Profetens Ummah mens han har sittet i varetekt.

– Målsetningen har vært å skaffe gode relasjoner rundt meg ved en løslatelse, sunne miljøer og være med på brobygging, istedenfor brobrenning, som jeg kanskje har vært en del av tidligere, sa Hussain i dagens fengslingsmøte i Oslo tingrett.

Hussain begjærte han seg løslatt, men han ble ikke hørt av tingrettsdommer Tone Haave, som ga Hussain åtte nye uker i varetekt.

Kjennelsen ble anket på stedet.

Uformelle samtaler med PST

Hussain er blant annet siktet for rekruttering til en terrororganisasjon av Politiets sikkerhetstjeneste. Han har sittet varetektsfengslet i seks måneder.

– Jeg har også hatt veldig god kontakt med betjentene ved avdelingen min i fengselet og spesielt min kontaktbetjent som jeg har mange samtaler med og som jeg er veldig åpen med. Det har vært en god støtte og motiverende, sa Hussain i sin forklaring i tingretten i dag.

Etterforskningen mot Hussain og hans rolle i forbindelse med rekruttering til en terrororganisasjon pågår fremdeles og det er blant annet databeslag som ikke er gjennomgått av PST. Siste formelle avhør av Hussain var 4 og 6. mai.

– I tillegg har jeg også hatt flere uformelle samtaler med etterforskere fra Politiets sikkerhetstjeneste og jeg har en veldig god dialog med dem. De har også vært veldig støttende, forklarte Hussain.

Rettssak før jul

Saken er forhåndsberammet til 3. november og det er satt av fem uker til rettsforhandlingene i Oslo tingrett, kunne politiadvokat Thomas Blom fra PST opplyse i retten. De vil blant annet holde Hussain varetektsfengslet på grunn av faren for gjentakelsesfare.

– Gjentakelsesfare er blant annet prøvd i lagmannsretten i denne saken, og de fant at det er sterkt sannsynlighetsovervekt for gjentagelsesfare i denne saken, sa Blom i retten.

Ubaydullah Hussain erkjenner ikke straffskyld.

Oslo tingrett har opphevet referatforbudet fra dagens fengslingsmøte.