SØRGER: Venninnen til den drepte kvinnen i Evanger, Bridget Penny, sier folk i Evanger er lamslått over det brutale drapet. Foto: Guri G. Oppegård/TV 2
SØRGER: Venninnen til den drepte kvinnen i Evanger, Bridget Penny, sier folk i Evanger er lamslått over det brutale drapet. Foto: Guri G. Oppegård/TV 2

Nær venninne av den drepte: 
– Hun var et spesielt varmt menneske

EVANGER (TV 2): Lokalsamfunnet i Evanger er i dyp sorg etter at et av bygdas midtpunkt ble revet bort på brutalt vis torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En gang mellom klokken 14 og 16 ble tobarnsmoren drept i sitt hjem i Evanger. En mannlig bekjent i 40-årene er varetektsfengslet i fire uker siktet for drapet.

Han har erkjent ugjerningen og godtok varetektsfengslingen, opplyser politiet.

For Bridget Penny er det ufattelig at den gode venninnen er borte.

– Vi er alle lamslått over at dette kunne skje. Jeg er egentlig bare sint nå, for det føles veldig urettferdig at hun ble revet bort på den måten midt i livet sitt, sier Penny til TV 2.

Et friskt pust i bygda

Vi møter henne ved bredden av Evangervannet som i dag ligger stille og speiler de bratte fjellsidene som omkranser bygda.

Barna ved Evanger skule har lagt ned blomster og tegninger ved åstedet. 
Barna ved Evanger skule har lagt ned blomster og tegninger ved åstedet. 

Hit kom den drepte for ca seks år siden som et friskt pust og satte sitt tydelig preg. Hun åpnet kafe og inviterte ofte gamle og nye venner på musikk, kunst og fest.

Det var mange som tok henne til sitt hjerte, forteller de som kjente henne godt.

Barneskolen Evanger skule ligger et steinkast fra kafeen. I dag har mange barn fra skolen tegnet og skrevet en siste hilsen til den drepte kvinnen, som de har pyntet fortauet med.

«Du er en flink kunstner» og «Jeg savner deg», står det under fargerike tegninger av hjerter og regnbuer.

Arrangerte konsert sist helg

Kvinnen skulle akkurat til å åpne gjestehuset for sesongen, og hadde travle dager. Likevel tok hun seg tid til å arrangere en konsert sist helg med den bergenske artisten William Hut.

Et rødt hjerte er festet til broen som fører fra E16 til Evanger. Her i bygda er det rom for mange. 
Et rødt hjerte er festet til broen som fører fra E16 til Evanger. Her i bygda er det rom for mange. 

– Hun var en raus, kraftfull og kreativ person. Hun gav av seg selv og var veldig generøs i forhold til både barn og voksne. Hun betydde veldig mye for oss, med kafeen og huset som hun drev. Hun skapte et godt møtepunkt, forteller venninnen.

Hun beskriver den drepte som en god støtte i livet som var omsorgsfull både for henne og for barna.

– Det var lett å forholde seg til henne. Å ha henne i nærheten og vite at der er det godt å være. Vi er mange som vil savne henne veldig. Vi tar vare på de gode minnene og så må vi ta det derfra, sier Bridget Penny.

Vitner så siktede ved 14-tiden

De 58 år gamle kvinnen er mor til to og bestemor til flere.

Etter det TV 2 erfarer skal hun ha vært på en fest i Bergen onsdag kveld, og kommet til Evanger med toget torsdag ved 14-tiden.

– Siste observasjon av avdøde er klokken 14.00, og siktede ble observert forlate bygget hvor kvinnen ble funnet død like før klokken 16.00. Vi jobber nå med å kartlegge hendelsesforløpet, og hva som er motivet, sier lensmann i Voss, Ivar Hellene, til TV 2.

I samråd med pårørende ønsker politiet å vente med offentliggjøringen av kvinnens navn til over helgen. Alle pårørende er informert.