Ett Stockholms-fly innstilt på Gardermoen lørdag

SAS satser på at streiken blant svenske piloter ikke skal påvirke norske SAS-flyvninger. Så langt er kun én avgang til og fra Stockholm innstilt.

PROBLEMER: Streiken blant svenske piloter lammer flytrafikken i Sverige. Arkivfoto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
PROBLEMER: Streiken blant svenske piloter lammer flytrafikken i Sverige. Arkivfoto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix Foto: Johan Nilsson / Tt

Morgenflyet fra Arlanda til Gardermoen klokken 7.45 er innstilt, og det samme er flyet som skulle gått motsatt vei klokken 9.20.

Ellers går flyene mellom Oslo og Stockholm som normalt lørdag.

400 svenske SAS-piloter gikk ut i streik fredag, men ruter som flys med norsk eller dansk besetning blir ikke berørt.

Det blir heller ikke langdistanserutene mellom Sverige og USA og Asia.

20.000 passasjerer

Men reiser du innenlands i Sverige eller på korte ruter til og fra landet, vil du merke streiken når 159 avganger er innstilt lørdag.

Totalt rammer det 20.000 passasjerer, opplyser selskapet.

– Det er svært beklagelig at våre kunder rammes av denne konflikten, skriver kommunikasjonsdirektør Karin Nyman i SAS i en pressemelding om den svenske arbeidskonflikten.

SAS hevder at pilotene i Sverige avslo et tilbud som er nær identisk med det de norske SAS-pilotene godtok under deres lønnsforhandlinger tidligere i uken.

– Kontrollér info før du reiser til flyplassen

På Facebook-sidene til SAS vitner aktiviteten om at streiken har stor effekt. Flere passasjerer ber om hjelp og sier de ikke kommer gjennom på telefon.

Flyselskapet råder norske passasjerer til blant annet å følge med i nettopp sosiale medier for oppdatert informasjon.

– SAS anbefaler alle reisende å kontrollere aktuell reiseinformasjon før man reiser ut til flyplassen, heter det i pressemeldingen fra SAS, som også vil oppdatere passasjerer via e-post og SMS.

SAS er på Facebook og Twitter. På Avinors nettsider kan du også følge med på om avgangene til Stockholm fra Gardermoen og Bergen lufthavn er i rute.

(TV 2/NTB)

Mer innhold fra TV 2