TCS-SYNDROM: Lille Abigail ble født med det sjeldne syndromer Treacher Collins, som blant annet fører til misdannelser i ansiktet fordi man mangler beinstruktur. FOTO: PRIVAT/OKSANA PEERY/FACEBOOK
TCS-SYNDROM: Lille Abigail ble født med det sjeldne syndromer Treacher Collins, som blant annet fører til misdannelser i ansiktet fordi man mangler beinstruktur. FOTO: PRIVAT/OKSANA PEERY/FACEBOOK

Da adoptivmoren så nyfødte Abigail, løp hun gråtende fra sykehuset

Trakk seg fra mammarollen da hun så jentas deformerte ansikt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I januar fødte Christina Fisher (36) en liten datter i Florida, USA.

Etter planen skulle Fisher imidlertid aldri bli mor for nyfødte Abigail, datteren skulle adopteres vekk like etter fødsel. Fisher mente hun ikke ville klare å ta vare på barnet, ettersom hun slet økonomisk og praktisk talt var hjemløs.

Men da adoptivmoren kom for å hente sin blivende datter på sykehuset, snudde hun i døra. Abigail er nemlig født med syndromet Treacher Collins, som påvirker benbygningen i ansiktet. Dette fører til misdannelser i ansiktet, og mange mangler blant annet ører.

På grunn av den medfødte sykdommen ønsket ikke kvinnen lenger å adoptere lille Abigail, skriver Northwest Florida Daily News.

– Kom gråtende ut

Slik gikk det til at Abigails biologiske mor Fisher, likevel ble hennes mamma.

– Jeg tok det som et tegn på at hun var ment til å være min. Nå er hun hele hjertet mitt, og jeg ville ikke klart å leve uten henne, sier 36-åringen til avisen.

Ifølge avisen var det ingen tegn til at datteren var rammet av syndromet på ultralydene. Da adoptivmoren ankom sykehuset, fikk hun adgang til intensivavdelingen hvor nyfødte Abigail lå.

– Hun kom gråtende ut igjen og forlot deretter sykehuset. Vi hørte aldri noe fra dem igjen, sier Fisher.

Adoptivselskapet har beklaget hendelsen og sier de nå har registrert den aktuelle familien som uskikkede foreldre.

Hjalp alenemoren

Selv om hun var bekymret for hvordan hun skulle ta vare på datteren, har flere strukket ut en hjelpende hånd til alenemoren fra USA. For å samle inn penger er det opprettet en kronerulling, hvor det så langt er samlet inn i overkant av 40.000 kroner.

En av dem som har tilbudt seg å hjelpe Fisher, er fotografen Oksana Peery. Hun ga den lille familien gratis nyfødtfotografering, og bildene går nå verden rundt i en rekke medier.

I kommentarfeltene er det flere som fordømmer adoptivmoren, og mener at Abigail er en nydelig jente.

Ville ikke ha Downs-barn

En lignende hendelse skjedde i Thailand i 2014, da et australsk par droppet å ta med seg begge barna de hadde fått gjennom surrogati.

En thailandsk kvinne bar frem tvillinger for paret, som ikke kunne få barn på egenhånd. Men da det ble kjent at den ene av barna, Gammy, hadde Downs syndrom, nektet paret å ta det med seg hjem til Australia.

Dermed ble lille Gammy værende i Thailand med surrogatmoren. Saken vakte stor oppsikt over hele verden, og skapte debatt i surrogat- og adoptivbransjen.