Illustrasjonsfoto: COLOURBOX
Illustrasjonsfoto: COLOURBOX Foto: Photographer: Artem Furman

Puppesjokk på sørlandet:

Ekte eller falske? Elever fikk puppeprøve av læreren

Avgangselevene fikk i oppgave å se på 20 bilder av kvinnebryst, og krysse av om brystene var ekte eller falske.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Dette er kan hende så fjernt i fra lekser som det er mulig å komme, og er rett og slett en uhøytidelig start på siste uka før eksamenstrekket! NB - pass på så du ikke blir sittende og glane - gå videre! Oppgaven er lett - er de ekte eller falske?»

Slik forteller avisen Fedrelandsvennen (krever abonnement) at testen til 3. klassingene ved Vågsbygd videregående så ut.

Rektor Ketil Jensen bekrefter overfor TV 2 at en av skolens lærere gjennomførte en test, der oppgaven besto i å se på bilder av kvinnebryst for så å vurdere om de var ekte eller falske.

– Hvorfor?

– Det vil jeg ikke kommentere, sier rektoren.

– Upassende og dumt

Testen ble gjennomført på den nettbaserte læringsplattformen It`s learning. Noen av guttene syntes testen var festlig, men jentene kunne styre sin begeistring, skriver Fedrelandsvennen.

Et titall elever, i hovedsak gutter, rakk å ta prøven før en lærer i parallellklassen konfronterte den aktuelle læreren, en mann i 60-årene.

Testen ble slettet, noe rektor Ketil Jensen sier han er glad for. Han har også fått forsikringer at at det ikke skal skje igjen.

– Jeg synes det er upassende, og utdanningssjefen i Vest-Agder sier det er upassende og dumt, sier Jensen til TV 2.

– Ser ikke humoren

Etter at testen ble slettet la den aktuelle læreren ut en ny melding på It`s learning:

«Noen av dere har vært løsmunnet og skrytt av «Lekseprøven» – det har fått noen jenter til å reagere og noen av dem til å snakke med sin lærer som igjen har kommet til meg fordi de ikke ser humoren. Dette var en intern sak (...) jeg kan melde fra om at den ikke finnes lenger. (PS - det finnes tusenvis av disse testene på nettet.)»

Fedrelandsvennen har vært i kontakt med læreren, som ikke vil kommentere saken.

– Dette er en lei sak for skolen, sier rektor Ketil Jensen til TV 2.

Rektor opplyser at de håndterer saken internt.