PÅ SICILIA: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) er denne uken på Sicilia for å se hvordan øya håndterer flyktningene. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
PÅ SICILIA: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) er denne uken på Sicilia for å se hvordan øya håndterer flyktningene. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise

Listhaug advarer mot ny flyktningkrise i Europa

Catania (NTB): Så mange som 800.000 flyktninger og immigranter venter på å ta seg over fra Libya til Europa, sier innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

Listhaug, som denne uken besøker Sicilia i Italia for å se hvordan den italienske øya håndterer presset, advarer mot ny flyktningkrise i Europa.

– Vi ser at trafikken hit øker. Det er en kjempeutfordring, for en stor del av dem som kommer er økonomiske migranter, sier Listhaug (Frp), til VG.

Til NRK sier hun at dette minner oss om at dette ikke er over og at vi må være på vakt for hva som kan skje – og at dersom det kommer veldig mange migranter til Italia, kan det bety at det blir en forflytning nordover. 46.714 flyktninger og migranter har ankommet Italia i løpet av årets fem første måneder. 47.463 kom i samme periode i fjor.

Mandag besøkte hun det norske skipet Siem Pilot, som det siste året har reddet 19.209 båtflyktninger i Middelhavet. For få dager siden plukket skipet opp 1.017 migranter fra Vest-Afrika tolv nautiske mil fra Libya og fraktet dem til Italia.

Den siste uken har tre båter veltet – 13.000 mennesker er blitt reddet opp av sjøen. 700 er antatt døde. (©NTB)