Clinton sier nei til siste duell med Sanders

Hillary Clinton har takket nei til en invitasjon om å møte Bernie Sanders til debatt på TV-kanalen Fox News.

NEI TAKK! Bernie Sanders får ikke møte Hillary Clinton til TV-debatt i California. (Foto: AFP)
NEI TAKK! Bernie Sanders får ikke møte Hillary Clinton til TV-debatt i California. (Foto: AFP) Foto: Photo Desk

– Vi har sagt nei til invitasjonen om å delta i en debatt i California, bekrefter Clintons talskvinne Jennifer Palmieri. Hun legger til at Clinton heller vil konsentrere seg om å drive valgkamp mot den antatte republikanske kandidaten, Donald Trump.

– Vi mener Hillary Clinton bruker tiden sin best ved å henvende seg til og møte velgere i hele California og forberede seg på selve presidentvalgkampen, sier Palmieri. Clinton leder klart i kampen om å bli Demokratenes kandidat foran valget i november, men Bernie Sanders har ikke gitt opp sin valgkamp mot henne.

Sanders sa onsdag ja til debatten i California, som holder sitt nominasjonsvalg 7. juni, et valg som kan bli avgjørende for styrkeforholdet mellom de to demokratiske kandidatene før landsmøtet i juli.

Han sier nå at han er «skuffet, men ikke overrasket over Clintons manglende vilje til å debattere i forkant av det største og viktigste valget i nominasjonsprosessen».

– Demokratiet og respekten for velgerne skulle tilsi at det ble en livlig debatt som kan hjelpe velgerne å avgjøre hvilke ideer de støtter, sier han.

Selv om alt tyder på at Clinton sikrer seg nominasjonen, sier Sanders at hun kanskje ikke bør ta det for gitt at hun er en sikker vinner og viser til at han har vunnet flere delstater den siste tiden.

Samtidig viser meningsmålingene at hun leder soleklart i California med 57 prosents oppslutning mot 39 prosent for Sanders.

NTB