SLUKNING: Brannvesenet jobber her med slukking av båten, som er totaltskadd. Foto: Lofoten brann og redning
SLUKNING: Brannvesenet jobber her med slukking av båten, som er totaltskadd. Foto: Lofoten brann og redning

Fem personer til sykehus etter melding om eksplosjon på båt

Tre personer er fløyet til Nordlandssykehuset i Bodø etter det som skal ha vært en eksplosjon på en båt i Brettesnes i Lofoten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Seks personer er involvert i en båtbrann i Brettesnes, 20 mil vest for Narvik, flere har fått brannskader, melder Midtre Hålogaland politidistrikt.

– Vi fikk første melding om en båtbrann klokka 10.21. Denne brannen fikk de kontroll på, men så kom det litt senere meldinger om at det hadde vært en eksplosjon på en båt i samme område, sier operasjonsleder Kåre Munkvold i Nordland politidistrikt til TV 2.

Det viser seg at det høyst sannsynlig er snakk om samme båten som først tok fyr, og senere eksploderte - da med seks personer om bord.

– Hendelsesforløpet er ikke klart, dette må vi undersøke nærmere, sier Munkvold.

Tre personer er fløyet med luftambulanse til sykehuset i Nordlandssykehuset i Bodø mens to personer behandles lokalt i Lofoten.

– Vi har fått inn tre menn som behandles hos oss. To av dem for brannskader, og den tredje for innhalasjonsskader. De er ikke livstruende skadd, sier kommunikasjonssjef Randi Angelsen ved Nordlandssykehuset til TV 2.