Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I samråd med foreldrene har politiet valgt å gå ut med navnet på den 19 år gamle russen som ble skadet etter en ulykke i en russebuss øst for Bergen natt til torsdag.

Tilstanden er fortsatt kritisk for Hogne Borgen Brekke (19), sier politioverbetjent Endre Laukeland i Hordaland politidistrikt til TV 2.

Han sier at det har vært foretatt en rekke avhør i saken. Det er ingenting som tyder på at det var fest på taket til russebussen.

– I dag har det vært avhør av en rekke russ, som var på stedet da ulykken skjedde. Flere vitner har bekreftet at ulykken skal ha skjedd i Arnanipatunnelen i Bergen. Den skadde har vært på taket i bussen av en ukjent årsak.

Laukeland sier at vitneforklaringene gjør politiet sikre på at ulykken skjedde i tunnelen. Lørdag ettermiddag gjennomførte politiet i Bergen befaring i ulykkestunnelen.

En litauisk mann i 40-årene som kjørte bussen, er siktet for brudd på veitrafikkloven. Kripos har gjennom Interpol fått bekreftet at den siktede sjåførens busssertifikat er gyldig. Politiet tar stilling til om siktelsen skal endres etter at de har fått svar på blodprøveundersøkelsene i neste uke.