DØD?: Tidligere i år meldte byrået at en av Kim Jong-uns undersåttere hadde henrettet stabssjef Ri Yong Gil, til venstre i bildet, med viten og vilje på ordre fra diktatoren.
 NKOREA-POLITICS-MILITARY-PURGE-FILES
DØD?: Tidligere i år meldte byrået at en av Kim Jong-uns undersåttere hadde henrettet stabssjef Ri Yong Gil, til venstre i bildet, med viten og vilje på ordre fra diktatoren. NKOREA-POLITICS-MILITARY-PURGE-FILES Foto: KNS

Denne mannen ble rapportert henrettet. Nå er han dukket opp på nye lister

Tidligere stabssjef i Nord-Korea, Ri Yong Gil, ble i februar meldt henrettet. Nå har nye opplysninger dukket opp - og de forteller at mannen fortsatt er i live.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nord-Korea er et av verdens mest lukkede land. Diktator Kim Jong-un styrer landet med jernhånd, og relativt lite informasjon slipper ut av landet.

Dermed må man ta de flerfoldige rapportene som kommer fra landet med en klype salt.

Meldte drap
Men et av mediehusene med best inntak i Nord-Korea er det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Og tidligere i år meldte byrået at en av Kim Jong-uns undersåtter hadde henrettet stabssjef Ri Yong Gil med viten og vilje på ordre fra diktatoren.

Mannen ble sist sett sammen med Kim Jong-un i januar, men det ble full fyr i ryktestormen da han ikke dukket opp under en oppskytning av en rom-rakett i februar.

Ny vending
Nyhetsbyrået Reuters meldte det samme, basert på sine egne kilder.

Men nå har historien tatt en helt ny vending: ifølge CNN er Yong Gil i live, og han er oppført som medlem på listene til Sentralkomiteen i landet.

Det er igjen sørkoreanske kilder som står bak disse opplysningene, og det er nå usikkert - om han er i live - hvilken stilling han er ment å ha i partiet fremover.

Nordmann sentral
En nordmann blir for øvrig sentral for landet i fremtiden: Fotballtreneren Jørn Andersen har skrevet under på en ettårskontrakt med fotballandslaget til Nord-Korea.

Andersen har allerede vært i Nord-Korea i to uker.

Det er for øvrig godt kjent at Kim Jong-un er en svoren fotballtilhenger - i hvert fall ifølge flere rapporter som har kommet fra landet.