Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gjermund Cappelen og Eirik Jensen er tiltalt for grov korrupsjon samt innførsel og medvirkning til innførsel av over 14 tonn hasj.

Det blir en omfattende rettssak når de to møter i Oslo tingrett. Men nå kan dette ta tid. Saken skulle egentlig opp for Oslo tingrett, 22. august , men er nå utsatt.

Ba om utsettelse

Eirik Jensens forsvarer, John Christian Elden, fikk dermed medhold hos Borgarting lagmannsrett i sin anke på beslutningen om at saken skulle starte i august.

Eirik Jensens forsvarere ba i orienteringsmøte med Oslo tingrett i april om at rettssaken ble utsatt til januar 2017.

Til tross for dette, avviste tingrettsdommer Kim Heger utsettelse.

«Etter å ha hørt aktørenes argumenter beslutter retten med dette at hovedforhandlingen skal gå som berammet, med oppstart 22. august 2016», skrev Heger.

Opptatt med andre saker

Jensen forsvarere, Arild Holden og John Christian Elden, er opptatt med andre straffesaker i retten. Advokat Holden er for tiden hovedforsvarer for en tiltalt i Lime-saken som går i Oslo tingrett.

«Etter min oppfatning vil min klient i Lime-saken – utpekt av statsadvokaten som en av to hovedmenn – ikke få et skikkelig forsvar om jeg må tre ut av saken», skrev Holden i et brev til tingretten.

John Christian Elden er forsvarer for en annen tiltalt i Lime-saken og skriver i et brev til Oslo tingrett at også han får problemer om ikke rettssaken mot Jensen og Cappelen utsettes.

– Jeg synes resultatet er ganske innlysende. Eirik Jensen kan ikke lastes for at Oslo tingrett utvider andre saker, og da må saken skifte aktor og ikke forsvarere siden aktor hevder han ikke kan møte i 2017, sier Elden til TV 2

Nekter straffskyld

Politimannen Eirik Jensen er tiltalt for grov korrupsjon og medvirkning til innførsel av nærmere 14 tonn hasj. Spesialenheten mener han har mottatt 2,1 millioner kroner for medvirkning til innførselen av hasjen.

Slik forklarer Cappelen kodespråket

Dette har en strafferamme på 21 års fengsel.

Den betrodde polititjenestemannen ble pågrepet 24. februar 2014 i garasjeanlegget ved politihuset på Grønland. Jensen satt varetektsfengslet fram til han ble løslatt 30. mai samme år, etter nesten 100 dager i varetekt. Han har hele tiden nektet straffskyld.

Gjermund Cappelen erkjenner straffskyld både for korrupsjonen og innførselen av hasj.