Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norske Shell bekrefter overfor TV 2 at de inntil videre suspenderer alle passasjerflighter med CHC Helikopter Service etter helikopterulykken som kostet 13 mennesker livet for en uke siden.

– Vi kan bekrefte at en midlertidig helikopterleverandør er på plass for passasjerflygning til/fra Draugen og Knarr, med Bristow Norway AS, sier kommunikasjonssjef Kitty Eide til TV 2.

Norske Shell har arbeidet for å finne alternative helikopterleverandører etter den tragiske ulykken. Tidligere denne uken fortalte TV 2 at oljeselskapet kansellerte alle flygninger til Draugen-feltet inntil videre.

– Dette er en interimløsning mens vi fortsetter arbeidet for å ferdigstille verifikasjonsprosessen med CHC HS i Norge. Vi jobber så raskt som vi kan under de gjeldende omstendigheter, og forventer at mannskapssituasjonen offshore er tilbake til normalt i løpet av de neste dagene, sier Eide.

På vegne av CHC uttaler Elisabeth Skarsbø Moen, kommunikasjonsrådgiver Zynk, dette om Shells avgjørelse:

– CHC Helikopterservice respekterer at Shell gjør det de mener er nødvendig for at deres ansatte skal følge seg trygge. Vi samarbeider tett med Shell om en verifikasjonsprosess. Dette er en rutinemessig revisjon og ble startet før ulykken inntraff. Vi håper det ikke tar lang tid før den er ferdigstilt, slik at vi kan gjenoppta flygningene for Shell i tråd med kontrakten vår med dem.