VILLE KJØPE AVFØRING OG URIN: En 38 år gammel mann er dømt for krenkende meldinger til en rekke barn. 
VILLE KJØPE AVFØRING OG URIN: En 38 år gammel mann er dømt for krenkende meldinger til en rekke barn. 

38-åring dømt for seksuelt krenkende meldinger til barn på sosiale medier:

Politiet frykter at det kan være flere ofre

38-åringens forsvarer mener det er galt av politiet å spekulere om dette i media.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

38-åringen ble tirsdag dømt til elleve måneders fengsel for å ha sendt en rekke seksuelt krenkende meldinger til fem barn under 16 år. Meldingene ble blant annet sendt på Facebook, Snapchat og SMS, over en periode fra midten av 2012 til sent i 2014.

I tillegg ble han dømt for å være i besittelse av over 1300 bilder og syv videoer som seksualiserer barn eller viser overgrep mot barn.

– Ser mekanismer for kontakt med unge mennesker

Politiadvokat Rita Parnas, som var aktor i saken, sier til TV 2 at de er fornøyd med dommen.

– Det er en veldig detaljert og grundig gjennomgang. Man ser godt mekanismene for hvordan han tar kontakt med unge mennesker, sier Parnas.

Hun påpeker at det mannen nå er dømt for er gode eksempler på hvordan overgrep mot barn begås på sosiale medier. Under rettssaken kom det frem at 38-åringen blant annet opprettet en falsk profil på Facebook under et jentenavn og utga seg for å være jente for å få kontakt med flere av de fornærmede. Dette gjorde han også via SMS mot minst én av de andre fornærmede.

Tiltaltes eks-kjæreste forklarte også at hun oppdaget at 38-åringen ble venn med mange unge gutter og jenter som var maks 14-15 år på Facebook mens de var sammen.

– Vi kan på ingen måte utelukke at det er flere fornærmede enn de i denne saken, sier politiadvokaten. Samtidig har ikke politiet fått inn ytterligere anmeldelser mot 38-åringen, etter at saken kom opp for retten.

Forsvarer Arne Gunnar Aas reagerer på at politiadvokaten sier hun frykter flere ofre.

– Dette er en type spekulasjon som politiet bør holde seg for god for. Når det ikke foreligger noen anmeldelse, bør ikke politiet spekulere om dette i pressen, sier han til TV 2.

Han har ikke rukket å diskutere dommen med sin klient, og kan derfor ikke si noe om en eventuell anke.

« Legger opp til at han skal møte barna»

I dommen har retten lagt vekt på at det er skjerpende at «kontakten tiltalte har hatt med de fornærmede bærer preg av at han legger opp til at han fysisk skal møte barna» når han kommuniserer med dem.

Han møtte også flere av de fornærmede ved flere anledninger, blant annet da han kjøpte en flaske med urin av tre av de fornærmede. Denne drakk han også opp foran dem.

38-åringen er tidligere dømt for seksuell omgang med barn under 16 år ved to anledninger. I tingretten nektet han straffskyld, og hevdet at det må ha vært andre som har sendt meldingene til de fem barna, og lastet ned overgrepsmateriale på PCen hans. Dette trodde altså ikke retten på.

Under politiadvokatens prosedyre, sablet hun også ned tiltaltes forklaring om at barna skulle ha funnet på disse meldingene, eller at det var noen som hadde gjort det for å sverte ham.

– Det er altfor absurd. Det er altfor mange detaljer. Og hvilket motiv skulle de hatt for å finne på noe sånt? sa Parnas i retten.