Etter en omfattende politijakt som strakk seg over flere land, ble 38 år gamle Frederik Hansen pågrepet og varetektsfengslet i den danske byen Silkeborg i desember 2015. Hansen var på dette tidspunktet etterlyst i både Danmark og Norge, siktet for bedragerier.

Åsted Norge var med da politi i alle de skandinaviske landene deltok i den omfattende jakten på Hansen.

– De skandinaviske landene har en samarbeidsavtale om gjennomføring av straffesaker, og da de danske sakene ble sendt retten i Danmark fikk vi muligheten til å sende inn sakene vi har etterforsket i Norge, slik at alle forholdene kunne pådømmes i samme rettssak, sier politiadvokat Jon André Hvoslef-Eide ved Romerike politidistrikt til Åsted Norge.

Da saken kom for retten i april i år, erkjente 38-åringen straffskyld for alle de norske tiltalepunktene. Han er nå dømt til to år og tre måneders fengsel av retten i Holstebro for bedrageri mot to kvinner og en rekke finansinstitusjoner.

Saken som endte med dom ble etterforsket av lensmannskontoret på Lørenskog. Åsted Norge kjenner til kvinner flere steder i landet også har politianmeldt 38-åringen uten at dette har ført til noe dom.

Svindlet til seg penger

Framgangsmåten til 38-åringen var å innlede forhold til kvinner han møtte på ulike dating-tjenester på nettet. Kvinnene ble umiddelbart overøst med gaver og reiser.

Det de ikke visste, var det var de selv som betalte for gavene. 38-åringen tok blant annet opp lån og søkte kredittkort i kvinnenes navn og omadresserte posten til sin egen adresse, slik at bedrageriene ikke ble oppdaget.

I kontoutskriftene som politiet hentet inn kom det tydelig frem hvordan mannen opererte. I tillegg til å handle varer i kvinnenes navn på nett, tok han opp lån som han så førte over til sin egen konto.

På én dag fikk den danske 38-åringen inn over 80.000 kroner på denne måten.

– Jeg fant ut at det var sendt en rekke kredittvurderinger til hans adresse, og at det var tatt opp flere forbrukslån i mitt navn fra 16 ulike banker og finansinstitusjoner for en samlet sum av rundt 600.000 kroner, uttalte et mannens ofre til Åsted Norge i januar i år.

ÅSTED NORGE

Tips oss!

 Følg jakten på kriminelle i Åsted Norge!

 Ta kontakt med oss på e-post eller ring 22 38 98 98!

 Besøk også Facebook-sidene våre!

I tillegg til fengselsstraffen på to år og tre måneder, ble 38-åringen dømt til å betale tilbake pengene til finansinstitusjonene han svindlet.

– Hansen har fått en streng reaksjon med fengselsstraff i to år og tre måneder. Straffen reflekterer alvorligheten i handlingene hvor han gang på gang har misbrukt tilliten han har fått fra kvinnene han har stiftet bekjentskap med, sier Hvoslef-Eide.

Har du opplevd noe lignende? Tips Åsted Norge.