Tolv menn og én kvinne døde i styrten

Flere vestlandskommuner er hardt rammet etter helikopterulykken fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

13 personer omkom i helikopterulykken ved Turøy fredag. Av disse var elleve nordmenn. De to andre var fra Skottland og Italia. Det var tolv med og én kvinne om bord.

Alle var på oppdrag for Statoil, men var ansatt i seks forskjellige selskaper.

Politiet holder foreløpig tilbake navnene på de omkomne, men ga lørdag ettermiddag ut liste over kjønn, alder og bosted:

 • Mann (54), fra Sandnes, jobbet i Haliburton
 • Mann (43), fra Bergen, jobbet i Aker
 • Mann (50), fra Strand, jobbet i Haliburton
 • Kvinne (32) fra Bergen, jobbet i Schlumberger
 • Mann (60), fra Bergen, jobbet i Statoil
 • Mann (35), fra Os, jobbet i Welltec Norway
 • Mann (41) fra Storbritannia (Skottland), jobbet i Haliburton
 • Mann (57) fra Sund, jobbet i Aker
 • Mann (54) fra Øygarden, jobbet i Aker
 • Mann (54) fra Strand, jobbet i Haliburton
 • Mann (51) fra Bergen, jobbet i Aker/Karsten Moholt
 • Mann (57) fra Bergen, jobbet i CHC
 • Mann (44) fra Italia, men bodde i Bergen, jobbet i CHC

Ordførar i Strand, Irene Heng Lauvsnes, sier til lokalavisa Strandbuen at det lokale kriseteamet er i kontakt med familiene til de to omkomne.

– Allerede da vi hørte om ulykken var vi forberedt på at noen fra vår kommune kunne være rammet.

Også Os kommune utenfor Bergen mistet en av sine innbyggere. Ordfører Terje Søviknes (Frp) var lørdag morgen gjest på TV 2 Nyhetskanalen.

– Det er en forferdelig tragisk hendelse. Her på Vestlandet kjenner alle noen som jobber i nordsjøen, og mange er berørte.

Moholt rammet igjen

Karsten Moholt, hvor en av de omkomne var ansatt, har også tidligere blitt hardt rammet i en ulykke. I 2009 døde leder Karsten Moholt og sønnen Karsten Aleksander Moholt da Air France flight 447 styrtet på vei fra Brasil til Frankrike. Det er Linn Cecilie Moholt, som mistet far og bror den gang, som nå leder firmaet. Hun mottok meldingen om ulykken fredag med stor sorg.

– Jeg har med stor sorg mottatt den tragiske nyheten om at en av våre ansatte har omkommet i helikopterulykken ved Turøy i Fjell kommune. På vegne av bedriften og alle de ansatte vil jeg uttrykke den dypeste medfølelse til hans familie og etterlatte, sier Moholt til BT.

Også konsernsjef i Statoil, Eldar Sætre, tar den tragiske hendelsen svært tungt. Han møter lørdag de pårørende i Bergen.

– 13 familier er rammet på den verst tenkelige måten. Vi har mistet gode kolleger og venner. Statoil er et selskap i sorg. Mange av våre samarbeidspartnere er også hardt rammet. I dag står vi sammen som én familie, sier Særtre til TV 2.

Halliburtons kriseteam er samlet i Stavanger og i Bergen. Selskapet mistet fire ansatte.

– Tankene går til de pårørende og kollegaene i selskapet. Dette er en forferdelig trist dag i selskapets historie, sier Knut Nesland, hovedtillitsvalgt Halliburton for Industri Energi til Aftenbladet.

I gang med ID-arbeid

Per Angell, som leder ID-gruppen I Kripos fortalte på lørdagens pressebrief at identifiseringsarbeidet er i gang.

– Det er vanskelig å si hvor mange omkomne vi har funnet. De vi har funnet vil bli fraktet til Gades Institutt i Bergen for analyse. Samtidig samler vi inn DNA-referanser fra pårørende og også fra tannlege.

Denne informasjonen blir ført inn i en database for sammenligning.

– Når vi har et ID-grunnlag, så beslutter vi en identitet. Det er vanskelig å si noe sikkert om fremdriften, men arbeidet starter i dag, og vi vil vite mer om når vi skal være ferdig i kveld eller morgen. I utgangspunktet håper vi at vi skal være ferdig i løpet av fem dager.