FØR OG ETTER: Maryam Farokhzadeh lot lokkene falle i solidaritet med ei kreftsyk lita jente. FOTO: Facebook/Salon Maria
FØR OG ETTER: Maryam Farokhzadeh lot lokkene falle i solidaritet med ei kreftsyk lita jente. FOTO: Facebook/Salon Maria

Den kreftsyke jenta (7) gråt da hun skulle barbere vekk håret – men så fikk frisøren en idé ...

Danske Maryam gjorde en heltemodig manøver da den lille jenta i frisørstolen foran henne hadde det vondt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

20. april kom ei syv år gammel jente til frisørsalongen Salong Maria i København i Danmark.

Jenta har kreft og skulle barbere bort alt håret før hun fikk sin første dose med cellegift.

I salongen er det en egen avdeling for barn og frisøren Maryam Farokhzadeh er godt vant med å forholde seg til barn som kvier seg til å sitte i frisørstolen. Denne gangen fikk hun vondt i hjertet.

– Hårtap kan være veldig vanskelig, både for barn og voksne. Da jenta kom inn i salongen med et ulykkelig blikk og visste at hun skulle miste håret, slo det meg hardt. Da jeg hørte historien hennes ble jeg enda mer rørt, forteller Maryam til den danske nettavisen Dagens.

Da 7-åringen begynte å gråte og morens trøstende ord ikke hjalp, bestemte Maryam seg for å forslå det eneste hun kom på for å gjøre den vonde opplevelsen litt bedre for jenta.

– Hvis du gjør det, så gjør jeg det også, sa hun til jenta.

7-åringen begynte å smile og frisøren tok frem barbermaskinen og begynte å kuttet vekk sitt eget hår, og tilslutt var begge skallet.

– Jeg innså jeg at det var verdt at vi gjorde det begge to. Vi gråt sammen og moren ble så rørt at hun også begynte å gråte, forteller frisøren.

Hun nekter å dekke til sitt hårløse hode med parykk, fordi hun ønsker å sette fokus på hårtap for å støtte kreftrammede.

Maryams søster, Mulle Skouboe, la ut et innlegg på sin Facebook-side dagen etter hendelsen og bildene av den tapre og skallede frisøren har blitt hyllet av mange tusen.