FØDT I DAG: «Hurra for Oskar og Magnus som i dag tidlig bestemte seg for å overraske oss med en ekspress hjemmefødsel», delte Jøran Kallmyr på Facebook. Foto: Privat
FØDT I DAG: «Hurra for Oskar og Magnus som i dag tidlig bestemte seg for å overraske oss med en ekspress hjemmefødsel», delte Jøran Kallmyr på Facebook. Foto: Privat

I ekspressfart ble Frp-Kallmyr tvillingpappa – på sofaen i stua

De to eldste barna var festet i bilen og skulle kjøres til barnehagen, da Jøran Kallmyr kom på at han hadde glemt kaffen på kjøkkenet. Da han løp inn igjen hadde tvillingfødselen startet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Terminen var ikke før 3. juni, men det brydde de to guttene Oskar og Magnus seg lite om. I morgentimene onsdag ble de født i ekspressfart.

– Begge tvillingene kom i løpet av 45-50 minutter, på sofaen i stuen, forteller Jøran Kallmyr til TV 2.

– Flaks

Kallmyr har karantenetid etter at han i februar sluttet som statssekretær for innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug. Det er han glad for i dag, ellers hadde han trolig ikke vært hjemme så sent på morgenen.

– Det er jo flaks at jeg har karantenetiden, og det er flaks at jeg er så distré at jeg måtte inn igjen for å hente kaffen, sier Kallmyr.

Det må også regnes som flaks at han hadde satt på Jungelboken på dvd-spilleren i bilen til barna på fire, og snart tre år. De var festet med sele, og skulle egentlig kjøres til barnehagen.

Det ble naturlig nok utsatt.

Skryter av ambulansepersonellet

Tidligere statssekretær Jøran Kallmyr. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix
Tidligere statssekretær Jøran Kallmyr. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold

– Jeg ringte ambulanse med en gang, og tanken var jo hele tiden at vi skulle komme oss på sykehus for å føde der, forteller han.

Men slik gikk det ikke. Da ambulansepersonellet kom fram, forsto de at fødselen virkelig var i gang.

Kallmyr og kona Torunn skryter av ambulansepersonellet.

– De var så rolig og flinke, og vi fikk den tryggheten vi trengte, sier han.

Ambulansehelikopter på tunet

En tvillingfødsel regnes som et risikosvangerskap, og overvåkes nøye i selve fødselsituasjonen. Et ambulansehelikopter ble også tilkalt til parets hjem i Drøbak.

– Det ble jo litt oppstyr, så jeg løp mellom stuen og bilen, hvor barna satt og så på film, forteller han.

Til tross for at fødselen skjedde hjemme i stuen forteller den nybakte tvillingpappaen at det ikke var noen dramatikk. Eldstebarnet fikk også hilst på sine nye tvillingsbrødre, før turen omsider gikk til barnehagen.

Tvillingene og kona ble fraktet til Rikshospitalet, hvor de ifølge pappa Kallmyr har det bra. Begge guttene veide godt over to kilo da de ble født.

Når Kallmyrs karantenetid er over i midten av august, blir han partner i Advokatfirma Ræder.