Mann siktet for voldtekt av fireåring i barnehage

RÅDHUSET I BERGEN (TV 2): En mann i 30-årene er siktet for å ha voldtatt en fire år gammel gutt i en barnehage i Bergen.

SIKTET: Mannen som nå er siktet for overgrep ble framstilt for varetektsfengsling mandag. Her utenfor Bergen tinghus. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
SIKTET: Mannen som nå er siktet for overgrep ble framstilt for varetektsfengsling mandag. Her utenfor Bergen tinghus. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Foto: Hommedal, Marit

Politiet i Bergen får teknisk og taktisk bistand fra Kripos i forbindelse med etterforskningen.

– Vi er i en innledende fase. Den siktede er fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, de to første ukene i full isolasjon. Vi tar sikte på å holde mannen fengslet til rettssaken kommer opp, sier politijurist Eli Valheim til TV 2 mandag kveld.

Mannen er fengslet både av hensyn til faren for bevisforspillelse og på grunn av gjentakelsesfare. Han er avhørt to ganger.

Pregede foreldre

Mandag kveld var det et informasjonsmøte på rådhuset i Bergen for foresatte i den aktuelle barnehagen. Representanter fra kommunen og politiet informerte om saken.

Folk var tydelig preget da de gikk inn på møtet. Etter det TV 2 forstår, utelukker ikke politiet at det kan dreie seg om flere saker, og foreldrene har fått informasjon om hvordan de skal melde fra om de mistenker at barna er utsatt for overgrep.

Framstilt for fengsling

Den siktede mannen skal ha jobbet i flere barnehager i Bergensområdet og var nå ansatt i en kommunal barnehage.

GÅR GJENNOM MANNENS DATAMASKIN: Etterforskningen er i en innledende fase. Kripos bistår i etterforskningen, sier politijurist Eli Valheim. Foto: Guri Oppegård/TV 2
GÅR GJENNOM MANNENS DATAMASKIN: Etterforskningen er i en innledende fase. Kripos bistår i etterforskningen, sier politijurist Eli Valheim. Foto: Guri Oppegård/TV 2

Ifølge anmeldelsen skjedde voldtekten i forrige uke, og mannen ble pågrepet fredag etter at politiet fikk opplysninger om saken.

– Det eneste jeg kan si, er at min klient godtok begjæringen om varetektsfengsling, sier forsvarer Beate Hamre til Bergensavisen.

Hun ønsker ikke å utdype siktelsen overfor TV 2, og viser til at politiet har fått medhold i sin begjæring om bruk av restriksjoner. Saken er derfor underlagt full taushet.

Lastet ned overgrepsmateriale

Ifølge BA har politiet beslaglagt siktedes datamaskin, og på bakgrunn av beslaget er han siktet for å ha lastet ned overgrepsmateriale i en årrekke. Politijurist Eli Valheim bekrefter overfor TV 2 at politiet har begynt å gå gjennom materialet på mannens datamaskin, men vil ikke kommentere hva de har funnet.

Gråtende foreldre ble orientert om saken:

I en pressemelding mandag ettermiddag skriver Bergen kommune at kommunen er gjort kjent med at politiet har satt i gang etterforskning av mulig seksuelt overgrep mot barn i en barnehage i Bergen.

– Vi syns det er helt forferdelig og ser svært alvorlig på dette, sier kommunaldirektør Robert Rastad til TV 2.

Foreldremøte mandag kveld

– Akkurat nå er vi mest opptatt av å ta vare på dem som er direkte og indirekte berørt, det vil si barn, foreldre og de ansatte. Vi samarbeider parallelt med politiet, slik at de skal få mest mulig fakta på bordet, sier Rastad.

Han opplyser at mannen jobbet ved en kommunal barnehage med mange barn i Bergen kommune.

– Vi har valgt å ikke kommentere noe mer rundt dette, slik at etterforskningen får skride frem, sier Rastad.