Parasitten fransk hjerteorm er funnet på en rødrev i Time kommune i Rogaland, melder Stavanger Aftenblad. Hunder som smittes kan bli alvorlig syke og dø.

Det første norske tilfellet av fransk hjerteorm ble funnet på en rev i Ski kommune i slutten av mars. Den gang gikk Mattilsynet ut og advarte hundeeiere om å ta forholdsregler, og Veterinærinstituttet utvidet overvåkingen av parasitten.

– Det er overraskende at parasitten finnes i Stavanger-regionen. Vi har visst om at den finnes i Sverige, derfor var funnet i Ski ikke like overraskende. Spørsmålet er om dette bare er toppen av isfjellet. Det er viktig at dyrleger er oppmerksomme på at parasitten finnes også i Stavanger-området, sier Knut Madslien, fagansvarlig for vilthelse ved Veterinærinstituttet til avisen.

Fransk hjerteorm kan smitte hunder gjennom snegler i naturen, men er ikke farlig for mennesker. En av forholdsreglene som anbefales er å unngå at hunder spiser snegler. Det er også viktig at hundeeiere plukker opp avføringen etter hundene sine for å hindre videre spredning av smitte.

– Nå er revejakta stanset til 15. juli, men vi fortsetter å sjekke avføring fra ulv. Videre har vi på trappene et hundeprosjekt, sier Madslien. Han mener det ikke er grunn til stor uro. (©NTB)