RAKKER: Denne lille gutten forsøkte å stikke fra politiet, men slapp ikke unna lovens lange arm. Gutten er nå trygt tilbake sammen med sin familie. Foto: Politiet i Østre Skaraborg.
RAKKER: Denne lille gutten forsøkte å stikke fra politiet, men slapp ikke unna lovens lange arm. Gutten er nå trygt tilbake sammen med sin familie. Foto: Politiet i Østre Skaraborg.

Da den lille gutten så politiet, prøvde han å stikke av – nå er jakten delt av tusenvis

Politiet i Sverige dro på en politijakt utenom det vanlige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Det var en helt vanlig dagvakt. Etter en promillekontroll i Tidan bestemte min kollega og jeg oss for å ta en patruljeringsrunde på landsbygda.»

Slik begynner Østre Skaraborg politi sitt Facebook-innlegg som har rørt tusenvis. Østre Skaraborg ligger omtrent to timer nordøst for Gøteborg.

Da de begynte å patruljere fikk de øye på en liten rakker som hadde begitt seg ut på livets eventyr i sin lille racerbil.

«Plutselig fikk min kollega øye på en hvit bil som kjørte litt i rykk og napp (...). Bilen kom i retning mot oss. Både kollegaen min og jeg fikk "den følelsen". Denne føreren måtte kontrolleres.»

Vel det skulle vise seg å ikke bli så enkelt. Fordi den lille luringen hadde bestemt seg, han skulle ut på videre eventyr.

Ville stikke av
«På langt hold kunne vi se ham, og han så definitivt oss. For med en sladd på bilen snudde føreren og satte avgårde i full fart fra oss. Vi hengte oss på!»

Men selv om denne gutten hadde et stort mot, ble racerbilen mot politibilen lett match.

«Etter kort tid ble det full stopp (...) og vi tok oss til bilen. Selv om gutten var bak rattet kunne verken min kollega eller jeg sverge på at det var han som hadde kjørt. Fyren hadde ikke førerkort og var i utgangspunktet tilbakeholden.»

Hyggelig kar
Etter en litt nervøs start, slapp gutten seg løs.

«Etter en stund snakket han på, blant annet om sin bror. Etter en fin samtale med gutten, viste det seg at han er en veldig hyggelig fyr og vi forlot stedet uten å iverksette ytterligere tiltak.»

Det er et familiemedlem av gutten som har tatt bildet av den mulige fremtidige rallymesteren fra Sverige, og innlegget er nå 1000 ganger, har 14 000 reaksjoner og 300 kommentarer på kun fem timer.

Guttens far forteller at det var en stolt gutt som kom hjem da han skulle fortelle om sitt nyeste påfunn.

– Han er veldig fascinert, og synes det var helt topp. Han var stolt da han kom hjem og fortalte meg om historien. I tillegg sier han at politiet sjekket om han hadde på seg belte, noe han hadde. Og han snakker konstant om hvor flink han var, sier han til svenske Aftonbladet.

Politiet opplyser for øvrig at gutten ikke er kjent for politiet fra før, eller har noe rulleblad.

Så får vi satse på at det fortsetter slik for den eventyrlystne sjåføren.