LANGE: Hører til i torskefamilien, og har fått sitt navn grunnet den langstrakte kroppen. Her sitter Alexander Habeck og gliser med storfangsten. Foto: Enrico Wywra/Sjøhusferie AS
LANGE: Hører til i torskefamilien, og har fått sitt navn grunnet den langstrakte kroppen. Her sitter Alexander Habeck og gliser med storfangsten. Foto: Enrico Wywra/Sjøhusferie AS Foto: Jan Neumann

Sjekk denne fangsten: Her ligger langen langflat

Fanget en Lange på 40 kilo utenfor Hitra i Sør-Trøndelag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På mandag ble det tatt en lange på hele 40 kilo på stang utenfor Hitra i Sør-Trøndelag.

Lange hører til i torskefamilien og har fått sitt navn nettopp på grunn av den karakteristiske lange formen på fiskekroppen.

– Vi får to-tre langer på over 30 kilo hvert eneste år, men fisk over 35 kilo er veldig uvanlig. Det er egentlig bare mulig under gytingen i tidsrommet februar-april. Fisk på 40 kilo får vi nesten aldri. I løpet av mine 15 år på Hitra har jeg selv fått en 40-kilos. I tillegg ble verdensrekorden på 46,7 kilo tatt her for noen år siden. Utenom disse to har jeg ikke hørt om så store stangfangster, sier Erico Wyrwa til Hooked.

LANG: Som en voksen mann, og vel så det. Foto: Enrico Wywra/Sjøhusferie AS
LANG: Som en voksen mann, og vel så det. Foto: Enrico Wywra/Sjøhusferie AS

Wyrva var ute å fisket sammen med sin gode venn Alexander Habeck, som fanget 40-kilos rugget. Han sier at det var gikk over til agnfiske, lykken virkelig snudde.

– Ja, han var veldig fornøyd. Vi fisket i området rundt ytre Kvenværet, og vi hadde godt fiske. Tidlig på dagen fisket vi storsei og lyr, og da solen stod høyt gikk vi over til agnfiske etter lange. Først fikk vi tre fisker på rundt 13-14 kilo, og så hugg denne giganten. Vi gav oss etter at denne havnet i båten, sier Wyrwa til Hooked.

Fiskemagasinet Hooked skriver at gutta virkelig hadde fiskelykke, og for å understreke dette skriver de at Wyrwa og hans gjester fikk fem langer mellom 14 og 22 kilo dagen før, i tillegg til en kjempefisk på hele 32 kilo.

Skitt fiske!