JUBLER:  (F.v.) Hilde Vatne Lande (24) og Sigrid Bystøl (24) kan endelig starte planleggingen av drømmebryllupet – i kirken. Foto: Privat
JUBLER:  (F.v.) Hilde Vatne Lande (24) og Sigrid Bystøl (24) kan endelig starte planleggingen av drømmebryllupet – i kirken. Foto: Privat

HIlde (24) og sigrid (24) kan endelig gifte seg i kirken:

– Det er bare helt vidunderlig, fantastisk og surrealistisk!

Kjæresteparet Sigrid Bystøl (24) og Hilde Vatne Lande (24) kan endelig planlegge drømmebryllupet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sigrid Bystøl (24) og Hilde Vatne Lande (24) har helt siden de forlovet seg i fjor høst, drømt om å gi hverandre sitt ja i kirken.

Mandag ettermiddag besluttet Kirkemøtet med 88 av 115 stemmer at de kan få lov til det. Sigrid og Hilde, og alle andre norske homofile, får muligheten til å gifte seg i kirken fra januar 2017.

– Det er bare helt vidunderlig, fantastisk og surreralistisk! sier Hilde Vatne Lande til TV 2.

Gjennom hele formiddagen har hun fulgt spent med på debatten under Kirkemøtet. Hun sier magefølelsen har vært god, men at følelsen da det hele var avgjort er ubeskrivelig.

– Jeg føler en stor glede og takknemlighet til de som sitter på Kirkemøtet og har kjempet for dette, særlig representantene fra Møre bispedømme som stilte på møtet fra Åpen folkekirke. Dette er bare helt fantastisk, sier en sprudlende lykkelig 24-åring.

Vokst opp i kirken

Hun sier at flertallet er større enn hun trodde på forhånd, men tror det skyldes at også de konservative oppfordret Kirkemøtet til å stille seg bak flertallets forslag.

– Hva har dette å si for deg?

– Det betyr uendelig mye for meg. Jeg har vokst opp i kirken og den har vært en stor del av min identitet. Nå kan jeg endelig ta min forlovede med inn i kirken, og vi kan ha vår store dag der.

Hun er glad for at Kirkemøtet nå har gjort porten høyere og døren videre også for de homofile.

– Dette betyr jo at kirken strekker seg ut til alle som ønsker å være en del av den, sier Vatne Lande.

– Nå skal det feires!

Nå gleder hun seg til å feire avgjørelsen sammen med forloveden Sigrid.

– Nå venter på at min kjære skal komme hjem fra jobb, og så blir det feiring! Vi skal feire og juble over dette fantastiske resultatet, så får vi se om vi begynner å planlegge bryllup med en gang eller venter litt, sier hun glad.

Kjæresteparet har vært sammen i over fire år. I fjor høst forlovet de seg, men har ikke før nå turt å planlegge for mye av drømmebryllupet.

– Vi har jo prøvd å holde oss i tøylene, for det har jo vært langt fram i tid. Men nå kan jo vi faktisk begynne planleggingen, sier Vatne Lande.

Nå håper de å si et rungende ja sommeren 2017 eller 2018.