LIK MODUS: Tyvene borer seg gjennom vinduskarmer for så å lirke opp haspene på innsiden. Dette bildet er tatt i en annen sammenheng. (Foto: TV 2) 
LIK MODUS: Tyvene borer seg gjennom vinduskarmer for så å lirke opp haspene på innsiden. Dette bildet er tatt i en annen sammenheng. (Foto: TV 2) 

Ber folk være på vakt mot tyvene:

Politiet: Dette er trolig «borebandens» nye base

Politiet mistenker at innbruddsligaen som har herjet Østlandet og Sørlandet de siste ukene, har flyttet seg vestover.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den såkalte «borebanden» er kjent for å bruke en metode hvor de borer seg gjennom vinduskarmer for å lirke opp haspene på innsiden av glasset.

Flere innbrudd i Rogaland ses nå i sammenheng med de over 40 innbruddene banden mistenkes å stå bak lenger øst i landet, skriver Stavanger Aftenblad.

– I løpet av de siste dagene har vi fått flere meldinger om innbrudd og forsøk på innbrudd på Jæren. Vi har grunn til å tro at det er en innbruddsgjeng som tidligere har operert på Østlandet og Sørlandet, som nå har kommet hit til distriktet, sier operasjonsleder Egil Karlsen i Sør-Vest politidistrikt.

Politiet utelukker ikke at banden står bak et ferskt innbrudd fra torsdag kveld, hvor tyver brøt opp en container på Forus i Rogaland og stakk av med verktøy for store verdier.

– Jeg blir ikke overrasket om det kommer meldinger også i natt om innbrudd eller forsøk på innbrudd. Folk må være på vakt nå, sier Karlsen til Aftenbladet torsdag kveld.

Fredag morgen opplyser operasjonsleder Helene Strand til TV 2 at politiet i løpet av natten ikke har fått inn nye meldinger om innbrudd.

Hun ber likevel folk følge med.

– Folk må være på vakt, følge med i nabolaget og melde fra hvis de ser mistenkelige personer eller biler som ikke passer inn i nabolaget, sier Strand.

NTB / TV 2