Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge den oppsiktsvekkende dommen som nå er falt i Eidsivating Lagmannsrett, er det ikke grunnlag for å bruke mafiaparagrafen mot de fem jegerne som stod tiltalt.

En av dem ble frikjent, mens de fire andre fikk kraftig reduserte dommer, og kun ble dømt etter Naturmangfoldsloven.

Kraftig reduksjon av dom

Jegeren som hevdet han skjøt en ulv på reveåte og ble framstilt som en lederskikkelse i et organisert ulvejakt-miljø, ble dømt til 9 måneders fengsel.

Det er en straffereduksjon på nær ett år, etter at han ble dømt til 1 år og åtte måneder i tingretten.

To av de andre som er dømt for forsøk på ulvejakt fikk 120 dagers fengsel, mens sistemann fikk seks måneder. Samtlige fikk kraftig nedgang i straff.

Mister jaktrett

Hovedmannen ble fradømt jaktretten i fem år og de tre andre jegerne mistet jaktretten i tre år.

«Lagmannsretten fant bevist at alle fire hadde deltatt i jakt etter ulv ved Bjørnåsen i Elverum kommune i februar 2014. Den hovedtiltalte ble også dømt for å ha skutt en ulv under åtejakt etter rev i Åmot en måned senere. Begge tilfellene fant sted i den såkalte ulvesona, der ulven har et særskilt sterkt vern», heter det i en pressemelding fra Eidsivating lagmannsrett.

Dommen mot hedmarkingene er for det meste enstemmig, men det er også to dissenser. En av dommerne mente jakten var organisert som ledd i aktivitetene til en kriminell gruppe, mens en annen dommer mener det ikke var bevist at den fjerde jegeren faktisk deltok i ulvejakt den aktuelle dagen.

TV 2 har vært i kontakt med Økokrim, som ikke ønsker å kommentere saken før de har mottatt dommen formelt.

Ankefristen er på to uker fra dommen er forkynt partene.