Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For å få dette trikset til å fungere må du ha mindre en 1GB ledig kapasitet på din iPhone. Og hvem har ikke vært der etter å ha fylt opp telefonen med apper, bilder, videoer og dokumenter?

Ofte kan det være vanskelig å velge hva man skal slette - men en Reddit-bruker har funnet en smart løsning, skriver Mashable.

NB. Enkelte opplever at de blir trukket for leiebeløpet når det er nok plass på telefonen for nedlasting. For å unngå dette, velg en fil med ekstremt stor størrelse, f.eks. «Lawrence of Arabia» 8,22 GB.

Slik gjør du det:

1. Gå inn på Innstilinger>Generelt>Lagring og iCloud-bruk. Noter deg hvor mye ledig plass du har. Har du under 1GB tilgjengelig skal trikset fungere.

2. Gå deretter inn på iTunes store og finn frem til en film du skal late som du vil leie (NB. Ikke kjøp, da blir du belastet). Filmen må være større enn den ledige kapasiteten du noterte deg, ellers lastes den ned og du blir belastet.

3. Klikk «lei film».

4. Etterhvert får du varsel om at filmen ikke kan lastes ned på grunn av manglende lagringskapasitet. Trykk «ok»

5. Gå deretter tilbake til Innstillinger>Generelt>Lagring og iCloud-bruk. Tilgjengelig lagring skal nå ha økt betydelig.

Da TV 2 testet trikset økte ledig kapasitet fra 660MB til 3GB tilgjengelig lagringskapasitet.

Årsaken til at dette trikset fungerer, er trolig at iPhone, når den tror en film skal lastes ned, automatisk rydder opp i ubrukte filer, nettleserdata og midlertidige lagringer, såkalte cache-filer.

Reddit-brukeren eavesdroppingyou, skriver at om du gjentar den fiktive filmleien flere ganger (NB. Pass på at filmene fremdeles er større en den nye tilgjengelige kapasiteten) så frigis ytterligere lagringsplass.

I følge DinSide, som først omtalte trikset i Norge, kan det være at muligheten er en glipp og at Apple vil fjerne snarveien til å rydde opp på telefonen ved neste programvareoppdatering.