Opposisjonen på Island vil fremme mistillitsforslag mot statsministeren etter avsløringene i det som er blitt kjent som Panamapapers. Selv sier Sigmundur David Gunnlaugsson at han ikke vil trekke seg. Foto: AFP/ JONATHAN NACKSTRAND
Opposisjonen på Island vil fremme mistillitsforslag mot statsministeren etter avsløringene i det som er blitt kjent som Panamapapers. Selv sier Sigmundur David Gunnlaugsson at han ikke vil trekke seg. Foto: AFP/ JONATHAN NACKSTRAND Foto: Jonathan Nackstrand

Islands statsminister:     – Jeg går ikke av!

Den islandske statsministeren Sigmundur David Gunnlaugsson sier han ikke vil gå av etter avsløringen av hans families skatteparadis-selskap.

I et intervju med avisa Morgunbladid ber Gunnlaugsson i stedet om unnskyldning for å ha gjort en dårlig figur i TV-intervjuet hvor han blir konfrontert med saken.

Opposisjonen på Island har imidlertid vedtatt å fremme mistillitsforslag mot statsminister Sigmundur David Gunnlaugsson etter avsløringene i de såkalte «Panama Papers».

Det opplyser Birgitta Jonsdottir fra Piratpartiet, som for tiden er Islands største på meningsmålingene.

Opposisjonspartiene jobber med å klargjøre et forslag før nasjonalforsamlingen Alltinget skal møtes mandag ettermiddag, sier Jonsdottir til nyhetsnettstedet Visir.

– Vi håper selvsagt at vi ikke trenger å fremme forslaget og at Sigmundur David trekker seg før alltingsmøtet, legger hun til.

Gunnlaugsson satt mandag i ekstraordinært møte med sitt eget parti. Siden de islandske regjeringspartiene har flertall i Alltinget, er det uklart hvilke konsekvenser mistillitsforslaget vil få.

(©NTB)