SLO TIL MOT NABOLAG: Seks hus i samme gate i Moss ble utsatt for innbrudd mens beboerne lå og sov i forrige uke. I helgen slo tyver til mot bolighus i Vestfold. Foto: Lars Barth-Heyerdahl/TV 2
SLO TIL MOT NABOLAG: Seks hus i samme gate i Moss ble utsatt for innbrudd mens beboerne lå og sov i forrige uke. I helgen slo tyver til mot bolighus i Vestfold. Foto: Lars Barth-Heyerdahl/TV 2

NY INNBRUDDSBØLGE:

Frykter flere tyvebander herjer

Politiet i Vestfold etterforsker flere boliginnbrudd og forsøk på innbrudd i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag morgen kom det melding om grovt tyveri fra en bolig i Raveien i Sandefjord. Tyvene hadde kommet seg inn i huset ved å bryte opp en verandadør. Beboerne var ikke hjemme da tyvene slo til.

Politiet opplyser at det har vært åtte innbrudd eller innbruddsforsøk i Vestfold i løpet av helgen. I flere av tilfellene har tyvene kommet seg inn ved å fjerne vinduslister og ta glasset ut av vinduet.

Dette var også metoden innbruddstyver brukte da de slo til mot to hus i Larvik natt til fredag. En 78 år gammel kvinne opplevde at en maskert tyv plutselig sto inne på soverommet hennes og sa «money».

Ulike metoder

Men tyvene har brukt flere ulike fremgangsmåter. Ved ett tilfelle er en verandadør brutt opp, og ved et annet innbruddsforsøk i Sandefjord som ble oppdaget fredag var et vindu forsøkt brutt opp og sto åpent.

Ved en rekke andre innbrudd, senest i Moss i forrige uke, har tyvene tatt seg inn i husene ved å borre et hull i vindusrammen og åpne vinduet.

– Vi ser at det er forskjellig modus og derfor er det vanskelig å si om det er se samme som står bak eller om det er forskjellige personer, sier kriminalsjef Merete Torp Nilsen ved Sandefjord politistasjon til TV 2.

Ingen mistenkte

Nilsen mener det sannsynligvis dreier seg om flere gjerningspersoner. Politiet har så langt ingen konkrete mistenkte i sakene.

– Det vi gjør, er å se på modus og hvor store områder de beveger seg på. Vi følger med på hva andre politidistrikt gjør, og funn kan gjøre at flere saker kobles sammen, sier krimsjefen.

Politistasjonssjef Kasper Hermansen i Moss sier til TV 2 at boreinnbruddene i distriktet etterforskes videre.