Dette er årets aprilspøker

FOR GODT TIL Å VÆRE SANT? Freia og Solo lanserer begge to delikate »nyheter» i dag. FOTO: Skjermdump Facebook
FOR GODT TIL Å VÆRE SANT? Freia og Solo lanserer begge to delikate »nyheter» i dag. FOTO: Skjermdump Facebook
Både aviser og merkevarer har latt kreativiteten blomstre i anledning 1. april.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag er det igjen den dagen i året – dagen hvor du ikke kan være helt sikker på om noe av det du hører eller leser vil bli avsluttet med et «aprilsnarr!».

Sjokoladetaco og shopping for single

Har du fått med deg at Freia har annonsert nyheten «Freia Melkesjololade Taco Kit» på Facebook? Ja – det er dessverre for godt til å være sant.

Komibnasjonen av de to norske folkefavorittene melkesjokolade og taco, er årets aprilspøk fra sjokoladegiganten. Men det ser ikke ut til at folk lar seg engasjere noe mindre, til tross for at de kanskje lukter lunten. I kommentarfeltet til posten er det mange entusiastiske brukere som er positive til forlsaget.

«Hadde ikke dette vært en aprilspøk, så hadde tacoen blitt endret», skriver én bruker.

Kan vi friste med nyheten Freia Melkesjokolade Taco Kit til fredagstacoen?

Posted by Freia Melkesjokolade on Thursday, March 31, 2016

Også Kiwi har lansert en «nyhet» i dag: «Kiwi Bluss». «Kiwi Bluss» er en sjekketjeneste for single dagligvarekjøpere, med slagordet «møt andre kjapt, trygt og billig».

Tjenesten skal fungere ved at matvarekjedens handlevogner blir utstyrt med grønne vimpler, som signaliserer når brukeren av vognen er singel og på utkikk. En mulig utfordrer til Tinder, mon tro?

Akuttmottak på Slottet

Avisen Dagens aprilspøk er nyheten om at kjelleretasjen på Slottet skal bli akuttmottak for asylsøkere.

OMGJØR KJELLEREN: Deler av Slottet vil gjøres tilgjengelig for asylmottakere, skriver avisen Dagen. FOTO: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
OMGJØR KJELLEREN: Deler av Slottet vil gjøres tilgjengelig for asylmottakere, skriver avisen Dagen. FOTO: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Kjelleren skal renoveres, og vil blant annet utstyres med en firebaners bowlinghall og en liten svømmehall.

– Helt konge, skriver avisen at Venstre-leder Trine Skei Grande sier om tiltaket.

Samtidig som Venstre-lederen jubler over asylmottaket på Slottet, går det kanskje et kaldt grøss nedover ryggraden til flere norske nettbrukere denne formiddagen.

Ifølge Medier24.com kan du nå nemlig få et gjensyn med fortiden, idét VG gjenoppliver nettsamfunnet «Nettby». Sammen med gjenopplivningen, vil alle dine gamle bilder og meldinger igjen bli tilgjengelige.

Vil evaluere kjøkkenet ditt

Ifølge NRK denne morgenen, kan det hende at du må stramme inn renslighetsrutinene dine på kjøkkenet i tiden fremover.

Allmennkringkasteren skriver at Mattilsynet har satt i gang en prøveordning hvor standarden på private kjøkken testes gjennom stikkprøver og uanmeldte besøk.

Basert på resultatene fra prøvene, vil kjøkkenet ditt rangeres med smilefjes, hvor du enten kan få et smilende fjes, et noe misfornøyd smilefjes med en nøytral munn, eller et skikkelig surt smilefjes dersom alvorlige mangler blir funnet.

Om kjøkkenet ditt ikke møter Mattilsynets krav, vil de komme på besøk på nytt for enda en evaluering.

«South Park» på norsk

Årets morsomhet fra Comedy Central Norge, er nyheten om at du nå kan se serien «South Park» – på norsk!

Også den populære seriens navn vil oversettes, til «Sør Park».

Komiker Ørjan Burøe skal være medvirkende i dubbingen. Videoen kan du se under.

South Park - nå på norsk!

South Park - nå på norsk!Etter stor etterspørsel angående TV-serien South Park har vi nå valgt å dubbe serien til norsk, sammen med Ørjan Burøe.

Posted by Comedy Central Norge on Friday, April 1, 2016

Også moroklumpen Linn Skåber vet å utnytte 1. april. For et par timer siden annonserte hun via sin Facebook-side at hun skal bli den nye programlederen for Dagsnytt 18 på NRK.

Da er katta ute av sekken. Jeg leder Dagsnytt 18 fra 6 august. Skummelt, men gøy! 󾮗🏻

Posted by Linn Skåber on Friday, April 1, 2016

Studentkapsler og bilfri by

SiO, Studentsamskipsnaden i Oslo og Akershus, har i dag sluppet en nyhet som kanskje kunne gledet studenter uten god råd eller et sted å bo.

Høsten 2016 skal hele 2.000 såkalte «studentkapsler» stå klare til bruk i Oslo. Husleien skal ikke være på mer enn kroner 850 per måned – men til gjengjeld er det ikke mye plass du får leid i de japanskinspirerte «rommene». Hvert rom er nemlig på kun på 2 kvadratmeter, og er dermed ikke for den klaustrofobiske.

Vi ønsker at flere skal få lov til å bo i studentbolig, og bygger nå et splitter nytt studenthus ved Domus Athletica bestående av 2000 studentkapsler. Studentkapslene står klare til innflytting høsten 2016 :)

Posted by SiO - Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus on Thursday, March 31, 2016

Drammens Tidende kan i midlertidig fortelle om alvorlige tilstander i elvebyen: luftforurensningen i Drammen skal være såpass høy, at bystyret skal ha vedtatt å stenge sentrum for biler under et hastemøte i går kveld.

– Vi ser at dette vil medføre en del komplikasjoner for alle som reiser til og fra byen – men vi har rett og slett ikke noe valg. De nye rapportene er krystallklare – og skremmende. For å ivareta helsen til byens innbyggere, må vi gjøre dette, sier ordfører Tore Opdal Hansen.

«Koner til alle formål»

Skal vi tro tjenesten Nabobil.no, hvor man kan leie biler i nærheten av seg, har de nå lansert en ny tjeneste – Nabokone.no. Tjenesten leier ut «koner til alle formål», og du kan også leie ut din egen kone via nettsiden.

Solo har på sin side valgt 1. april for å lansere nyheten «Solo Marmelade». Ja, du leste riktig – ifølge brusprodusenten kan du nå spise Solo på brødskiven til frokost.

SOLO TIL FROKOST? Solo lanserer «Solo Marmelade». FOTO: Skjermdump Solo Facebook
SOLO TIL FROKOST? Solo lanserer «Solo Marmelade». FOTO: Skjermdump Solo Facebook

«Quick fix» på filmskrekken

Blir filmen for skummel? Frykt ikke – Viaplay har kommet med løsningen. Strømmetjenesten har nå lagt inn en funksjon som lar deg få en liten pause dersom det du ser på går på nervene løs.

Når å se mellom fingrene ikke lenger gjør jobben, kan du trykke på et ikon av en katt nede ved avspillingslinjen. Da vil dansende katter komme hoppende inn på skjermen.

«Dansende katter kan redde hvilken som helst scene», er budskapet fra strømmetjenesten i lanseringsvideoen, som du kan se under.

Ifølge Bergens Tidende ser Stadsporten mellom Kalfaret og Kong Oscars gate nå lyset av tunnelen.

Drastiske endringer må nemlig til for å forberede byrommet i forkant av sykkel-VM i Bergen om halvannet år. Dette skal ifølge avisen nå gå ut over den historiske byporten som sto ferdig i 1851.

– Det blir temperatur når man rører noe som har stått flere hundre år i Bergen, men vi kan ikke frede alt i denne byen, bekrefter idrettsbyråden i Bergen.

Aprilsnarr verden rundt

Også de store internasjonale aktørene har hevet seg på muligheten til å ha det litt morsomt med sine brukere og kunder.

YouTube har lansert det de beskriver som «en ny og revolusjonerende måte å se YouTube-videoer på», nemlig «SnoopaVision». Synes du navnet virker litt kjent? Det er i så fall som du tenker – Snoop Dogg er involvert. Nå kan du se videoer i 360 grader, sammen med rapperen.

Ifølge YouTube er dette en tjeneste brukere har etterspurt helt siden videonettstedet startet opp.

Også Google har det gøy i dag. De introduserer en ny teknologi for levering av varer der hvor du befinner deg.

Teknologien, som de hevder å ha forsket på over lengere tid, går rett og slett ut på at varene dine blir levert til deg fra luften med en fallskjerm.

Hennes & Mauritz erklærer på sin side å ha inngått et samarbeid med Facebook-grunnleggeren Mark Zuckerberg.

Zuckerberg er kjent for å gå i de tilsynelatende samme klærne, t-skjorte og jeans, hele tiden. Under stikkordene «én mindre ting å tenke på om morgenen» og hashtaggen #markforhm, er hensikten med kolleksjonen at du enkelt skal kunne bestille syv identiske, gråe t-skjorter og ett par jeans.

NYTT SAMARBEID: Mark Zuckerberg x H&M. FOTO: www.markforhm.com
NYTT SAMARBEID: Mark Zuckerberg x H&M. FOTO: www.markforhm.com

Ikke alltid like vellykket...

Hvert år er det dog noen som drar spøkene litt for langt. Dagbladet har omtalt en sak, hvor politiet i Oslo rykket ut med flere patruljer etter en melding om slagsmål og en livløs person. Også flere ambulanser dro til stedet.

Meldingen viste seg å være en aprilspøk fra en beboer på transittmottaket hvor slagsmålet angivelig skulle være.

– Vi må ta de henvendelsene som kommer inn seriøst, uavhengig av om det er 1. april. Det er en særdeles dårlig vurdering å prøve seg med en slik spøk, sier Tor Jøkling, operasjonsleder i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Mannen er blitt anmeldt for den falske meldingen, som et resultat av misbruk av nødtelefonen.

Lik TV 2 Nyhetene på Facebook