OMKOM: Nordmannen forsøkte å bestige dette fjellet på over 4000 meter da et skikkelig uvær plutselig traff området de befant seg i. FOTO: AP Photo/Elaine Thompson
OMKOM: Nordmannen forsøkte å bestige dette fjellet på over 4000 meter da et skikkelig uvær plutselig traff området de befant seg i. FOTO: AP Photo/Elaine Thompson

Norske Arvid Lahti (58) mistet livet på klatretur i USA

– Arvid døde i hendene mine, skriver turvenninnen som overlevde snøstormen som inntraff på Mount Rainier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arvid Lahti (58) mistet livet da han forsøkte å bestige Mount Rainier i delstaten Washington, USA.

Dette blir bekreftet av kanadiske Monique Richard (41), som skulle bestige det 4027 meter høye fjellet sammen med 58-åringen.

«Jeg har noen forferdelige nyheter. Jeg har mistet min fjellpartner og min gode, kjære venn Arvid Lahti. Lørdag kveld ble vi fanget i en vindkraftig og snøfull storm, som kom uforventet på oss. Vi måtte tilbringe natten ved noen store steiner. Vi havnet i hypotermi, og jeg var sikker på at jeg kom til å dø, men det var Arvid som døde i mine hender lørdag morgen (...)», skriver Richard.

Fortsatt dårlig vær
Turkameratene befant seg på rundt 3350 meters høyde da den kraftige stormen inntraff.

– Vi har fått informasjon om at en omkommet person er hentet ut av området, men vi har ikke fått bekreftet personens identitet av amerikanske myndigheter ennå, sier pressevakt i UD Frode O. Andersen til TV 2.

I have a terrible news to announce ... I lost my mountain partner, my best and beloved friend Arvid Lathi. Saturday...

Posted by Monique Richard Alpiniste on 30. mars 2016

Kvinnen reddet seg selv
Kvinnen klarte å søke ly mot stormen og tok seg ned fjellet på egenhånd til hun møtte andre klatrere søndag.

41-åringen ble bragt i sikkerhet til nærmeste base på rundt 3000 meters høyde før hun ble kjørt til nærmeste sykehus på en snøscooter.

Turparet hadde planer om å starte klatringen av den siste delen av fjellet torsdag forrige uke og nå toppen innen lørdag.

Allerede lørdag kveld rapporterte andre at de hadde observerte at det lå klatreutstyr på fjellet som ingen kom for å ta med seg.