I løpet av påskehelgen ble trafikanter over hele landet oppfordret til å ikke utsette hjemfarten til mandag andre påskedag. Men mange velger naturlig nok å nyte sin siste fridag på fjellet eller utenfor storbyene.

Meteorolog Roar Teigen i Storm, mener derfor at bilistene som ikke har reist hjem ennå, bør gjøre det før klokka blir tosifret.

– Det er bare å komme seg opp av sengen og komme seg fortest mulig i bilen for å kjøre hjem, sier Teigen klokken 7 mandag morgen.

Jo lengre man venter, jo større er sjansen for at du vil møte kolonnekjøringer og stengte fjelloverganger.

Her kan du til en hver tid sjekke din reiserute, hos Statens vegvesen.

Kan blåse opp til liten storm

– Under 700-900 meters høyde, vil uværet komme i form av sludd og regn. Opp mot og over 1000 meters høyde vi det komme som vind og snø. Nedbøren vil ta seg opp utover dagen og vinden vil øke til sterk kuling i nordlige strøk og sterk kuling i sør. I de fleste fjellovergangene andre steder i landet, vil det blåse opp til stiv kuling mot ettermiddagen, sier Storm-meteorologen og legger til:

– Vi kan ikke utelukke at det kan bli liten storm i vestlige fjellområder utover dagen.

Teigen opplyser at politiet og brøytemannskaper i fjellområdene hele tiden tar løpende vurderinger basert på sikten og de lokale områdene, om hvorvidt veiene er trygge for fri ferdsel eller ikke.

– Hardangervidda er alltid den mest utsatte, for den ligger høyest.

OBS-varsel

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for flere fylker i Sør-Norge, der det ventes lokalt vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene på grunn av snø og sterk vind.

Overgangen ved Vikafjellet er stengt på grunn av snøras og fare for ras og det er kolonnekjøring fra Skarsvåg til Nordkapp og over Hemsedalsfjellet. Hardangervidda er foreløpig stengt for personbiltrafikk. Det kan bli kolonnekjøring eller stengte fjelloverganger også flere steder i landet.

Her kan du til en hver tid sjekke din reiserute, hos Statens vegvesen.