Sju geriljamedlemmer drept i søk etter Kjartan Sekkingstad

Minst sju medlemmer av islamistgeriljaen Abu Sayyaf på Filippinene ble drept under et søk etter det norske gisselet Kjartan Sekkingstad (56).

KIDNAPPET: Kjartan Sekkingstad ble kidnappet på Filippinene september 2015. FOTO: PRIVAT
<div><br></div>
KIDNAPPET: Kjartan Sekkingstad ble kidnappet på Filippinene september 2015. FOTO: PRIVAT

Nordmannen Kjartan Sekkingstad (56) har blitt holdt fanget på Filippinene siden september i fjor. Det er trolig islamistgeriljaen Abu Sayyaf som holder nordmannen fanget, sammen med to canadiske menn og ei filippinsk kvinne.

Tidligere denne måneden uttalte kidnapperne at fristen for å betale løsepenger går ut i april. De krever opptil 180 millioner kroner i løsepenger for hvert av gislene.

Geriljagruppens leder er skadd

Filippinske regjeringssoldater leter nå etter Sekkingstad og de tre andre gislene som holdes i fangenskap av geriljaen.

Minst sju medlemmer av Abu Sayyaf er drept i søket etter gislene, ifølge en brigadegeneral. En av gruppas ledere skal ha blitt såret, melder NTB.

Den skadde lederen er den enarmede Radulan Sahiron, som er etterlyst av både filippinske og amerikanske myndigheter.

Geriljalederen har vært med i Abu Sayyaf i årevis, og er mistenkt for å stå bak flere bombeangrep og kidnappinger de siste årene. USA har tilbudt en million dollar til den som har informasjon som kan føre til pågripelse av Sahrion.

To timers lang kamp

Den filippinske brigadegeneralen Allan Arrojado opplyser at 16 filippinske soldater ble skadd da nærmere 100 medlemmer i Abu Sayyaf angrep dem dypt inne i jungelen nær byen Patikul på øygruppa Sulu. Kampene varte i nærmere to timer.

Minst sju geriljamedlemmer ble drept og minst seks ble skadd, inkludert Radulan Sahiron.

Onsdag mistet også to filippinske regjeringssoldater livet i det samme området, under et bakholdsangrep som islamistgeriljaen sto bak.

Ble kidnappet fra feriested

Sekkingstad ble bortført fra feriestedet Oceanview Resort på den lille øya Samal utenfor Mindanao 22. september, sammen med de to canadierne John Ridsdel og Robert Hall og Halls filippinske kjæreste Marites Flor.

Gruppen som holder gislene har publisert flere videoer hvor de krever løsepenger.

(©NTB/ TV 2)