Jodel er en app hvor alle kan skrive anonyme meldinger til andre brukere på en ti-kilometers radius. 
Jodel er en app hvor alle kan skrive anonyme meldinger til andre brukere på en ti-kilometers radius. 

Tre menn siktet for drapstrusler gjennom Jodel mot en kvinnelig student i Volda

På tirsdag ble to menn arrestert for å rette alvorlige trusler mot en kvinnelig student ved Høgskulen i Volda. Onsdag formiddag ble en tredje mann siktet i samme sak.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var Kripos som fanget opp trusselen. Politiet greide å spore opp mobilen som trusselen ble sendt fra, og to av tre ble raskt pågrepet. Siden den tredje fortsatt var på frifot onsdag morgen, måtte det gjennomføres en omfattende operasjon, blant annet å sikre aktuelle bygg ved Høgskulen i Volda.

Etter flere søk ble den tredje også tatt, og er nå også siktet. Alle er i slutten av tyve-årene.

Trusselen ble lagt ut på den anonyme meldings-appen Jodel, og blir beskrevet som en svært alvorlig trusselmelding, rettet mot en kvinnelig elev. Lensmann Guttorm Hagen sier de ikke vet identiteten til studenten, noe som har gjort situasjonen ekstra utfordrende.

Politiet vil ikke gå ut med innholdet i meldingen, men sier at den hadde en karakter som gjorde at det var grunn til å ta trusselen alvorlig.

De tre siktede vil bli avhørt, før det blir vurdert om de skal fremstilles for varetektsfengsling.

Johann Roppen er rektor ved Høgskulen i Volda. Han holdt nylig en pressekonferanse på skolen.

– Det er en trist sak for alle involverte. Politiet fant raskt fram til de aktuelle personene som sto bak, og de har hatt patrulje i skoleområdet både i natt og i dag.

Roppen sier også at politiet ikke har uttalt seg om hvorvidt de mistenkte er studenter ved Høgskulen i Volda.

Dette er ikke første gang hvor alvorlige trusler er blitt sendt gjennom appen Jodel. TV 2 har tidligere fortalt at Norge er det eneste landet hvor folk sender trusler gjennom den tyske appen, og at norsk politi samarbeider tett med appens grunnleggere, etter en rekke bombetrusler mot norske skoler.