Politimann skjøt vådeskudd gjennom kollegaens buksebein – mens de diskuterte vådeskudd!

Under en diskusjon om vådeskudd stakk en politimann fingrene ned i våpenhylsteret til en kollega og trakk av. Hendelsen i Sauda endte med at kula gikk gjennom kollegaens bukse og i gulvet.

SKJØT GJENNOM BUKSE: De to politikollegene snakket om vådeskudd da den ene av dem plutselig avfyrte et vådeskudd - gjennom kollegaens bukse. ILLUSTRASJONSFOTO: GORM KALLESTAD / NTB SCANPIX
SKJØT GJENNOM BUKSE: De to politikollegene snakket om vådeskudd da den ene av dem plutselig avfyrte et vådeskudd - gjennom kollegaens bukse. ILLUSTRASJONSFOTO: GORM KALLESTAD / NTB SCANPIX Foto: Kallestad, Gorm

«Han førte fingeren ned i våpenhylsteret til en politikollega og foretok avtrekk med kollegaens tjenestevåpen», heter det i avgjørelsen til Spesialenheten for politisaker. Vådeskuddet skjedde på Sauda lensmannskontor i august i fjor, melder NRK.

Kula gikk gjennom buksebeinet og traff gulvet. Til alt hell ble ingen personer skadd.

Politimannen som trakk av kollegaens tjenestevåpen, er ilagt et forelegg på 8.000 kroner for uforsiktig omgang med våpenet, noe han har vedtatt.

En lignende hendelse skjedde på lensmannskontoret i Namsos og Fosen 20. november i fjor. Den gang førte vådeskuddet til at en polititjenestemann ble skutt i foten, og alvorlig skadd.

På Gjøvik politistasjon i august i fjor skjedde også det samme. Den gang gikk kula ned i betonggulvet, opp i veggen og deretter i rumpa på polititjenestemannen. Her endte vådeskuddet ikke med skade. (©NTB)