Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Opptil flere branner har startet over hele Oslo denne helgen. Lørdag pågrep politiet en brannstifter.

Til sammen har branner av ulik størrelse inntruffet seks ulike steder. Tre branner natt til lørdag, og enda tre branner lørdag kveld samt natt til søndag.

Mistenker brannstifter

Etter brannene i en kontainer, på en bensinstasjon og i en bil natt til lørdag pågrep politiet enn etnisk norsk mann (68) de mener er gjerningspersonen. Han er dømt for tilsvarende forhold tidligere.

– Vi hadde store politistyrker i området, så vi klarte å pågripe det vi mener er gjerningsmannen, sier Finn Belle, operasjonsleder i Oslo politidistrikt.

  • Tlf/SMS/MMS: 02255
  • E-post: tips@tv2.no
  • Fra utlandet: +47 915 02255

De tre brannen skjedde alle på Tøyen med kun noen hundre meters mellomrom, og innenfor et kort tidsrom.

Brannvesenet måtte bistå i slukkingen av bilbrannen, samt undersøke om røyken hadde spredt seg til leiligheter i området.

Nok en bilbrann

Lørdag kveld og natt til søndag startet enda tre branner, deriblant en ny bilbrann. Brannene skjedde henholdsvis i Trondheimsveien, Uranienborgveien og Martin Linges vei.

Natt til søndag brant en bil i Martin Linges vei på Bøler. Foto: Daniel Dale Laabak.        
Natt til søndag brant en bil i Martin Linges vei på Bøler. Foto: Daniel Dale Laabak.        

Twitter skriver politiet at bilen var i full fyr med fare for spredning til to andre biler. Politiet tror også at denne bilbrannen er påsatt.

– Det er sett personer løpe fra stedet, sier operasjonsleder.

Politiet vil foreløpig ikke spekulere i om det er en sammenheng mellom bilbrannen natt til søndag og de to andre brannene noen timer tidligere.

– Det er for tidlig å si, men vi holder mulighetene åpne og vil etterforske saken. Er det noen sammenheng vil nok våre etterforskere være på sporet av det ganske raskt, sier Belle.

Politiet har ikke grunnlag for å si om brannene i Trondheimsveien og Uranienborgveien er påtente.